Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine  

             

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Državno prvenstvo v karateju

12.11.2022 je potekalo v Slovenskih Konjicah mladinsko Državno prvenstvo v karateju. Na prvenstvu je sodelovalo 49 klubov in 343 tekmovalcev.

Tekmovanje je organizirala karate zveza Slovenije, ki deluje pod okriljem Svetovne karate organizacije. Shotokan karate klub so zastopali Alina Jevšenak, Neli Valenčak, Kiara Ivančič, Benjamin Jelenko, Nina Jelenko, Jan Javornik in  Vid Obrovnik.

Najuspešnejši tekmovalci našega kluba so bili Neli Valenčak ml. kadetinje -45 Alina Jevšenak ml. kadetinje -40 in Jan Javornik malčki -35, ki so osvojili naslov državnih prvakov. Državni podprvaki sta postala Vid Obrovnik malčki +35 in Kiara Ivančič deklice -40. Tretja mesta sta osvojila Benjamin Jelenko kadeti -57 in Nina Jelenko ml. kadetinje -50

Oplotničani v letu 2022 nadaljujemo z uspehi na največjih tekmovanjih v športnih borbah, saj smo letos na Grand prix Slovakija v Bratislavi v mesecu marcu osvojili kar štri medalje (Neli Valenčak 1. mesto, Benjamin Jelenko 2. mesto, Tibor Hmelak in Alina Jevšenak 3. mesto) in Na Grand prix Croatia v Samoborju tri medalje (Benjamin Jelenko in Kiara Ivančič 1. mesto ter Alina Jevšenak 3. mesto). Ter v mesecu juniju z odlični nastopi na otroškem Balkanskem prvenstvu, kjer smo osvoili 2 drugi mesti (Alina Jevšenak in Neli Valenčak)

Pohod po Oplotniškem Vintgarju

V soboto, 22. 10. 2022, smo se člani planinskega krožka z mentoricama odpravili na pohod po Oplotniškem Vintgarju do Cezlaka. Čeprav nam je ponagajal dež, smo, kot se za prave planince spodobi, vztrajali in skupaj preživeli prijetno sobotno dopoldne v naravi.

Atletska olimpijada 2022 – Slov. Bistrica

Na Šolski drobtinici zbrali več kot 1.900 evrov

Ponovno je leto naokoli in na Osnovni šoli Pohorskega bataljona Oplotnica smo ponovno organizirali Šolsko drobtinico. Vsi obiskovalci letošnjih stojnic so še enkrat več dokazali, da sta solidarnost in empatija v ljudeh še vedno globoko zasidrani.

Na stojnicah pred marketom Mercator in Tuš smo ponujali pekovske izdelke, med, sok, sadje in druge dobrote za prostovoljne prispevke mimoidočih. S pomočjo donatorjev, učencev in prostovoljcev smo na dveh stojnicah zbrali kar 1.843,41 evrov. Turistično društvo Trta pa je v ta namen nakazalo še 110 evrov. Izkupiček dobrodelne akcije bo namenjen otrokom iz socialno šibkejših družin naše šole.

Donatorji, ki so omogočili Šolsko drobtinico so bili: OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica, Občina Oplotnica, market Mercator Oplotnica, Čebelarsko društvo Oplotnica, Pekarna Strnad, Pekarna Težak, Pekarna Pečjak, Kmetija Brglez – Šparovec, Turistično – ribiško društvo Oplotnica, Društvo kmečkih žena Oplotnica, Geaprodukt Maribor, Impuls Domžale, M. M. Kaučič d.o.o., Bernarda Volčič, Emilija Leskovar, Jožef Črešnar s.p. in Justinek Jure.

Eko dan 5. 10. 2022

Ker se zavedamo, kako pomembno je ohranjati čisto okolje, smo na naši šoli že tradicionalno izpeljali jesenski eko dan za učence razredne stopnje, ki je potekal 5. 10. 2022. Učenci 3. in 5. razredov so že zjutraj pričeli z delom. Očistili so parkirišča ter poti v šolskem parku. Iz cvetličnih korit so odstranili plevel in jih ponovno zasadili z jesenskimi rastlinami. Ker vemo, da biti »eko« ni samo to, da vržeš plastenko v koš za smeti, so učenci 2. in 4. razredov obiskali zbirna centra za ravnanje z odpadki v Oplotnici in Slovenskih Konjicah, kjer so jim podrobneje predstavili sistem ločevanja odpadkov. Aktivni so bili tudi učenci 1. razredov, ki so izdelali ropotuljice iz papirnatih lončkov in kamenčke za 1. november.

Hvala vsem učencem in učiteljicam za še en uspešno izveden eko dan.

Eko koordinatorici: Katja Oblak in Sanja Bučar

Dostopnost