Mesec november nam je po počitnicah »prinesel« nova znanja in nove izkušnje. V okviru tehniškega dne smo izvedli Slovenski tradicionalni zajtrk, ki smo ga začeli s telovadbo, čebelarsko himno in seveda z zajtrkom. Obiskal nas je tudi čebelar, ki nas je obogatil s svojim širokim znanjem o čebelah in medu; nato smo še ustvarjali – od peke kruha do izdelave družabnih iger.                                       

Pred devetošolci je prelomno leto. V Mariboru so obiskali karierni sejem in se seznanili s poklici, ki jih še niso poznali, ali pa se spoznali s poklici, o katerih so želeli izvedeti več. Prav tako so osmo- in devetošolce obiskali predstavniki s Srednje šole Slov. Bistrica, ki so jim predstavili utrip in programe na njihovi šoli.

V okviru projekta Sobivanje smo raziskovali vode v naši okolici in redno telovadili. Po nekaj letih smo znova obudili in izvedli Noč branja. Našim učencem so se na nepozabni noči pridružili še oplotniški osmo- in devetošolci. V sobi pobega, delavnicah in okrogli mizi smo raziskovali knjigo Modri otok, veliko smo se družili, brali in malo spali.

Naši učenci so sodelovali na Matemčku – tekmovanju iz znanja prostorskih predstavljivosti. Kar štirje učenci so se uvrstili na državno stopnjo tekmovanja, ki je potekala v Majšperku. Prav tako smo sodelovali na šolskem Cankarjevem tekmovanju.

Učenci nižjih razredov so obiskali otroški muzej Hermanov brlog, učenci višjih razredov pa Knjižnico Josipa Vošnjaka v Slov. Bistrici.

2

Slika 1 of 21

Dostopnost