Šport in Špas 2023

V ponedeljek, 19. 5. 2023, se je na OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica odvijala tradicionalna slovenska prireditev ŠPORT IN ŠPAS – 19. DRUŽENJE IN GIBANJE VSEH GENERACIJ.

UTRINKI prireditve:

Kaj veš o prometu 2023

V ponedeljek, 22.5.2023 je na 2. Osnovni šoli Pohorskega odreda Slov. Bistrica potekalo medobčinsko tekmovanje Kaj veš o prometu. Udeležilo se ga je 5 učencev OŠ Oplotnica. Učenci so tekmovali na treh področjih: teorija cestno prometnih predpisov, kolesarski poligon in cestna vožnja. Učenci OŠ Oplotnica v sestavi: Anže Zavšek, Gal Ravnjak, Luka Lipuš, Jernej Matevžič in Lan Golež so se odlično odrezali. Skupno 3. mesto je osvojil učenec Gal Ravnjak, za kar mu iskreno čestitamo.

Medobčinsko šahovsko tekmovanje 
V četrtek 1.12.2022 je potekalo medobčinsko šahovsko tekmovanje na osnovni šoli Spodnja Polskava. Tekmovanja sta se udeležila tudi 2 naša učenca šole Erazem Sitar in Jakob Hren. Dosegla sta odlična rezultata. 

Rezultati medobčinskega tekmovanja >>

Državno prvenstvo v karateju

12.11.2022 je potekalo v Slovenskih Konjicah mladinsko Državno prvenstvo v karateju. Na prvenstvu je sodelovalo 49 klubov in 343 tekmovalcev.

Tekmovanje je organizirala karate zveza Slovenije, ki deluje pod okriljem Svetovne karate organizacije. Shotokan karate klub so zastopali Alina Jevšenak, Neli Valenčak, Kiara Ivančič, Benjamin Jelenko, Nina Jelenko, Jan Javornik in  Vid Obrovnik.

Najuspešnejši tekmovalci našega kluba so bili Neli Valenčak ml. kadetinje -45 Alina Jevšenak ml. kadetinje -40 in Jan Javornik malčki -35, ki so osvojili naslov državnih prvakov. Državni podprvaki sta postala Vid Obrovnik malčki +35 in Kiara Ivančič deklice -40. Tretja mesta sta osvojila Benjamin Jelenko kadeti -57 in Nina Jelenko ml. kadetinje -50

Oplotničani v letu 2022 nadaljujemo z uspehi na največjih tekmovanjih v športnih borbah, saj smo letos na Grand prix Slovakija v Bratislavi v mesecu marcu osvojili kar štri medalje (Neli Valenčak 1. mesto, Benjamin Jelenko 2. mesto, Tibor Hmelak in Alina Jevšenak 3. mesto) in Na Grand prix Croatia v Samoborju tri medalje (Benjamin Jelenko in Kiara Ivančič 1. mesto ter Alina Jevšenak 3. mesto). Ter v mesecu juniju z odlični nastopi na otroškem Balkanskem prvenstvu, kjer smo osvoili 2 drugi mesti (Alina Jevšenak in Neli Valenčak)

Atletska olimpijada 2022 – Slov. Bistrica

Balkansko prvenstvo 2022

V času od 3.6. do 5.6.2022 je potekalo v Beogradu Balkansko prvenstvo v karateju za otroke. 

Zaradi odličnih rezultatov iz državnega prvenstva in drugih mednarodnih tekem so bile v slovensko reprezentanco povabljene štiri učenke naše šole Kiara Ivančič, Neli Valenčak, Nina Jelenko in Alina Jevšenak, vse v športnih borbah. Kiara Ivančič in Nina Jelenko, sta dosegli po eno zmago v svoji kategoriji, Neli Valenčak in Alina Jevšenak pa sta postali balkanski podprvakinji.

 Alina Jevšenak in Neli Valenčak na Balkanskem prvenstvu

Oplotničani v letu 2022 nadaljujemo z uspehi na največjih tekmovanjih v športnih borbah, saj smo letos na Grand prix Slovakija v Bratislavi v mesecu marcu osvojili kar štiri medalje (Neli Valenčak 1. mesto, Benjamin Jelenko 2. mesto, Tibor Hmelak in Alina Jevšenak 3. mesto) in Na Grand prix Croatia v Samoborju tri medalje (Benjamin Jelenko in Kiara Ivančič 1. mesto ter Alina Jevšenak 3. mesto). 

         

MLADINSKO DRŽAVNO PRVENSTVO 2021

V soboto 2.10.2021 je potekalo MLADINSKO DRŽAVNO PRVENSTVO v karateju na katerem je sodelovalo 346  tekmovalcev iz 50 klubov.

Učenci naše šole so se odlično odrezali.

Neli Valenčak je v kategoriji ml. kadetinje -40 z izjemo suvereno predstavo ugnala vse nasprotnice in prvič slavila naslov DRŽAVNE PRVAKINJE! 

Kiara Ivančič deklice -40 je pokazala izjemne borbe in prav tako prvič osvojila naslov DRŽAVNE PRVAKINJE!

Tibor Hmelak ml.kadeti -45 je z zelo dobro predstavo dokazal, da gre za izjemnega tekmovalca in osvojil naslov DRŽAVNEGA PODPRVAKA.

Čestitke vsem tekmovalcem in njihovim mentorjem.

NELI VALENČAK, pokalna zmagovalka za leto 2019

V sredo, 19.02.2020 je v Kongresni dvorani Thermane Laško potekala slavnostna prireditev Naj karateist 2019. Na tej prireditvi je Karate zveza Slovenije podelila priznanja najuspešnejšim karateistom, ki so s tekmami v Sloveniji in izven nje dosegli najboljše rezultate v letu 2019. Na to prireditev je bila povabljena tudi naša članica Neli Valenčak. V letu 2019 je Neli Valenčak v kategoriji športne borbe dosegala odlične rezultate in tako postala v svoji starostni kategoriji (deklice) med 20 sotekmovalkami pokalna zmagovalka.

Neli se je udeležila vseh treh pokalnih tekem v lanskem letu in na vseh blestela in tako nesporno postala najboljša v vseh težnostnih skupinah svoje kategorije. Tako je prinesla prvo takšno lovoriko tudi za oplotniški klub. Seveda pa ne smemo pozabiti tudi na ostale tekmovalce, kateri so se na Pokalu Slovenije uvrstili tudi zelo visoko:

V kategoriji kumite malčice

  1. mesto IVANČIČ KIARA
  2. mesto JEVŠENAK ALINA

V kategoriji dečki:

  1. mesto JELENKO BENJAMIN
  2. mesto HMELAK TIBOR

V skupnem seštevku Pokala Slovenije je bila na 7. mestu v kategoriji kumite malčice tudi  JELENKO NINA. Vsem tekmovalcem, pokalni zmagovalki ter trenerjema Jerneju Blatniku in Sebastianu Kantužerju iskrene čestitke!

Shotokan karate klub Oplotnica

Medobčinsko šahovsko tekmovanje

20. 11. 2019 sta se učenca osnovne šole Pohorskega bataljona Oplotnica udeležila medobčinskega šahovskega tekmovanja. Sitar Erazem je v svoji skupini U12 med 46 tekmovalci osvojil 11. mesto, Amar Haligagić pa 13. v skupini U15. Tekmovanje je potekalo na osnovni šoli Sp. Polskava.

Dostopnost