Letna šola v naravi 2024

1. dan

Po težko pričakovanem prihodu v Poreč nas je pričakalo odlično kosilo, sončno vreme in ohladitev v morju.

2. dan

Po napornem plavanju v plavalnih skupinah in aktivnem druženju, smo se zvečer na morski obali posladkali še s sladoledom.

3. dan

Vožnja z ladjico nas je popeljala novim avanturam naproti. Ogledali smo si Rovinj in se prijetno ohladili v Vrsarju.

4. dan

V nov dan smo stopili z morsko pravljico, se preizkusili v plavalnih spretnostih, večer pa zaključili z disko zabavo.

5, dan

Veselimo se ustvarjanja na morski obali in prihoda domov.

Poletna šola v naravi

Sporočamo, da so učenci varno prispeli v poletno šolo v naravi v Poreč. Lepo vas pozdravljajo.

Dogajanje v maju

Po odpisanih nacionalnih preverjanjih znanja v 6. in 9. razredu smo se v mesecu maju medgeneracijsko družili na prireditvi ŠPORT ŠPAS. Pridružilo se nam je veliko babic, dedkov, sorojencev naših učencev in sorodnikov. Pridružili so se nam tudi s Centra za krepitev zdravja iz Slov. Bistrice s predstavitvijo zdrave prehrane in z merjenjem krvnega tlaka ter sladkorja v krvi; TD Lipa Kebelj je skupaj s podmladkom TD pripravilo stojnico; Društvo upokojencev Kebelj je pripravilo delavnico izdelave nakita iz odpadnih koledarjev; Aktiv kmečkih žena Kebelj nam je postregel z okusnimi namazi, kruhom in gibanico; ter Gasilsko društvo Kebelj, ki so nam prikazali gasilske vaje na igrišču. Prijetno medgeneracijsko druženje se je zaključilo z brezplačnim golažem za vse udeležence v naši jedilnici. Podmladek turističnega društva se je predstavil na tržnici v Slov. Bistrici. Predstavili so Pohorsko srce. Srce Pohorja namreč sestavljajo magmatske kamnine, ki so nastale s strjevanjem magme v Zemljini skorji. Naše prvošolce smo slovesno sprejeli v šolsko skupnost in med mlade člane rdečega križa.

vulkan

Slika 1 of 9

Zaključek Ingoličeve bralne značke z Anjo Štefan

15. maja 2024 smo obeležili zaključek bralne značke s posebnim obiskom priznane slovenske
pravljičarke, pisateljice in pesnice Anje Štefan, ki nas je popeljala v čarobni svet domišljije. Hvaležni
smo, da smo imeli priložnost gostiti tako talentirano umetnico, ki nas je začarala s svojim
pripovedovanjem.
Na podružnični šoli Kebelj je nastop omogočilo Društvo slovenskih pisateljev v okviru projekta
Povabimo besedo.
Pridružite se nam tudi naslednje leto pri branju in odkrivanju novih zgodb!

DOGAJANJE NA POŠ KEBELJ V APRILU

Knjižnica Josipa Vošnjaka Slov. Bistrica nam je na naši šoli podarila brezplačen ogled predstave z naslovom Vsi otroci sveta, učenci višjih razredov pa so si v Mestnem gledališču Ptuj ogledali predstavo z naslovom iCankar. Pridružili smo se akciji Očistimo naš kraj. Izvedli smo eko dan – upokojenke iz našega kraja so nas naučile, kako izdelati nakit iz »starih« koledarjev, očistili smo okolico šole, uredili lopo za orodje ter prebarvali tribune. Prvo in drugošolci so prelopatali, pognojili, posejali in posadili šolski vrt. Izvedli smo tudi izmenjavo oblačil, v kateri so sodelovali vsi učenci. Mladinski pevski zbor se je udeležil Medobčinske revije pevskih zborov v Slov. Bistrici, otroški pevski zbor pa na Spodnji Polskavi. Učenci, ki so devet let potovali s knjigo, so se odpravili na nagradni izlet v Ljubljano. Obiskali so živalski vrt in si ogledali znamenitosti prestolnice, najbolj pa so bili navdušeni nad samostojnim raziskovanjem Ljubljane. Pred odhodom na počitnice smo obeležili še dan upora proti okupatorju in praznik dela.

Proslava-2

Slika 1 of 18

Festival Turizmu pomaga lastna glava (OKUSNI ZAKLADI)

Vabimo vas, da obiščete spletno stran in sodelujete v glasovanju za najboljši video spot v okviru 38. festivala Turizmu pomaga lastna glava (OKUSNI ZAKLADI).

Vaš glas lahko oddate za naš video “Iz hleva na krožnik” in nam pomagate zmagati!

Kako glasovati?

1. Obiščite spletno stran: https://turisticna-zveza.si/video-glasovanje/turizmu-pomaga-lastna-glava-okusni-zakladi

2. Izberite naš video spot “Iz hleva na krožnik”.

3. Oddajte svoj glas! Glasujete lahko vsak dan.

Obdobje glasovanja: Glasovanje je odprto od 9. maja 2024 do 16. maja 2024 do 13:00 ure.

Ne pozabite, vaš glas šteje!

Izlet zlatih bralcev

V četrtek, 18. aprila 2024, so se učenci, ki so devet let potovali s knjigo, odpravili na nagradni izlet v Ljubljano. Sprva smo načrtovali ogled predstave “Amazonke”, vendar so nas med potjo zaradi nepričakovanih okoliščin obvestili o spremembi programa – namesto tega smo obiskali živalski vrt. Po obisku živalskega vrta je sledilo kosilo in ogled znamenitosti Ljubljane. Učenci so imeli tudi priložnost za samostojno raziskovanje mesta in nakup knjig. Polni novih vtisov in nekateri s polnimi vrečkami knjig smo se zadovoljni vrnili domov. Zahvaljujemo se Občini Oplotnica in Občini Slovenska Bistrica, da spodbujata branje in nam omogočata izlet.

Regijsko preverjanje ekip prve pomoči

V torek, 23. aprila 2024, je na OŠ Antona Ingoliča na Spodnji Polskavi potekalo regijsko preverjanje ekip prve pomoči. Ekipo prve pomoči OŠ Pohorkega bataljona Oplotnica sestavljajo Teja Kočevar, Stela Leva, Jerneja Krošl, Eva Slatinek, Tajda Črešnar, Tinka Tič in Nitya Petek Sivec.

Na preverjanju se je naša ekipa prve pomoči odlično odrezala in osvojila prvo mesto ter se tako uvrstila na državno preverjanje, ki bo v mesecu maju.

Za edinstven uspeh jim iskreno čestitam.

Mentorica: Sanja Žgavc

Dostopnost