Zbiralna akcija starega papirja

Obveščamo Vas, da bomo na naši šoli imeli zbiralno akcijo odpadnega papirja.

Za Vaše sodelovanje se Vam iskreno zahvaljujemo.

Eko koordinatorki:

Sanja Žgavc in Katja Oblak

Dogajanje v marcu

Pomladni mesec marec je bil raznolik in pisan. Začeli smo ga z mednarodnim dnevom žena, nadaljevali z mednarodnim dnevom poezije, gozdov, svetovnim dnevom Dawnovega sindroma, voda … Peš smo se odpravili v Cezlak, kjer so vsi učenci spoznali zgodovino našega kamnoloma in si le-tega v živo ogledali z vseh strani. Na Gregorjevo so se učenci skupaj s Podmladkom TD Kebelj odpravili v Oplotnico na spust Gregorčkov po Oplotniščici.

Četrtošolci so zapisali in ilustrirali pravljico z naslovom Hitri in gozd. Govori o močeradu, ki je živel v okolici kebeljskega gradu, potem ga pa nekega dne ni več bilo … vse do danes. V opomin na pomembnost ohranjanja naravne dediščine so pri Zajčevem gradu postavili nabiralnik, v katerega so shranili njihovo pravljico.

Na šoli smo se pridružili akciji zbiranja rabljenih oblačil – PODARI OBLEKO, POSADI SMREKO.  Skupaj smo zbrali 48 kg oblačil. Oblačila so namenjena državam tretjega sveta ali za industrijsko porabo. Za dobro voljo prejmemo sadiko smreke.

Ob materinskem dnevu smo se udeležili prireditve v kraju, za naše mamice in babice pa so učenci nižjih razredov z učiteljicami pripravili še prireditev v šoli.

Solsko-delo-v-cakalnici

Slika 1 of 25

Dogajanje v februarju

Mesec februar se je začel s kulturo, saj smo se s spominsko uro spomnili na našega največjega pesnika Franceta Prešerna. Prav tako smo zaključili s šolskim pesniškim natečajem in razglasili najboljše mlade literate, ki smo jih nagradili s knjižnimi nagradami.

Nadaljevali smo norčavo, pustno. Tako učenci kot zaposleni. Bili smo uspešni, saj smo zimo uspešno pregnali in doma izdelane maske nagradili s simboličnimi darili.

In že je bilo Valentinovo, ko smo učence in učitelje razveselili s pismi ter prijaznimi voščili oz. sporočili.

Mesec smo zaključili z medobčinskim parlamentom. Tokrat je potekal na osnovni šoli v Poljčanah. Našo šolo sta uspešno zastopali Lia Nonar in Ariana Klančnik. Mladostniki so debatirali o duševnem zdravju otrok in mladih. Naši predstavnici sta se s svojim razmišljanjem v debatah odlično znašli.

Pust_spuzi

Slika 1 of 13

Pevski tabor 2024

Polni pričakovanj smo varno prispeli na Debeli rtič. Veselimo se pevskih vaj, kopanja v bazenu in preživljanje prostega časa s pogledom na morje. Verjamemo, da se bomo dobro pripravili na naše prihajajoče nastope.

Mladi pevci

Zimska šola v naravi 2024

Čeprav je na Arehu že zgodnja pomlad, skušamo ujeti še zadnje centimetre snega na smučišču. Pridno vadimo in se pripravljamo na smučarsko tekmo. Trudimo se tudi pospravljati sobe, ob večerih pa poslušamo zanimiva predavanja. Po predavanjih pa…

s6

Slika 1 of 10

Zimska šola v naravi

Sporočamo, da so učenci petih razredov varno prispeli na Areh, v Ruško kočo v šolo v naravi. Pošiljajo lepe pozdravčke v uživanju ob zimskih radostih.

Obvestilo

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI

Spoštovani starši!

Ker je kar nekaj vprašanj v zvezi z zimsko šolo v naravi, Vam sporočamo, da po predhodnem telefonskem pogovoru z vodjo smučišča na Arehu zagotavljajo celotedensko smučanje, kar pomeni, da bodo otroci imeli smučanje na programu dopoldan in popoldan do 16. ure.

Vam pa sporočamo, da bo šola v naravi v naslednjem tednu potekala po programu.

Hvala na zaupanju.

Vodstvo šole

Dogajanje v januarju

Januar nas je razveselil z obilno pošiljko snega, ki smo jo dobro izkoristili. Učenci so očistili stopnice in s sanmi vseh oblik drveli po pohorskih strminah.

Devetošolka se je z učiteljicama in dvema vrstnicama iz Oplotnice udeležila svečanosti ob 81. obletnici padca Pohorskega bataljona pri Treh žebljih na Osankarici, kjer so položile venec.

V prvem razredu so po praznikih pripravili lutkovno predstavo Rdeča kapica. Vsi učenci so nastopali z velikim veseljem, v naslednjih dneh pa pripravili še čisto svoje različice zgodbe.

V okviru naravoslovnega krožka so se učenci podali na zasneženo šolsko dvorišče in preučevali sestavo snega.

Vsi učenci naše šole so se pridružili Tednu pisanja z roko. Tako kot smo edinstveni mi, ima vsak od nas tudi edinstveno pisavo. Obiskal nas je Tom, ki s svojim nahrbtnikom potuje po šolah. Njegov slogan je odgovor je pogovor. Ko ti je resnično hudo in nimaš nikogar, s katerim bi se lahko pogovoril, se obrni nanj.

Pogovarjali smo se o duševnem zdravju, ki je letošnja tema otroškega parlamenta. Obiskali so nas s Centra za krepitev zdravja Slov. Bistrica. Predstavili so nam tehnike sproščanja, osebno higieno in zmote o lepotnih idealih. V skupinah smo razmišljali o naši samopodobi. Za dobro duševno zdravje pa smo poskrbeli tudi z gibanjem na svežem zraku.

Ker nas je narava razveselila s snegom, so mlajši učenci v podaljšanem bivanju uživali na snegu, starejši učenci pa mesec zaključili s smučanjem in drsanjem.

V okviru projekta Sobivanje smo raziskovali živalske in rastlinske vrste v naši okolici.

Mali-odbojkasi

Slika 1 of 24

Čarobni december

Praznični december smo na POŠ Kebelj začeli s kulturno praznično prireditvijo, katere rdeča nit so bile vrednote, ki jih moramo v današnjem svetu še posebej krepiti. Prireditev so soustvarili skoraj vsi učenci naše šole, na kar smo zelo ponosni. Po prireditvi so se obiskovalci sprehodili med izdelki, ki so jih ustvarili učenci z učiteljicami, in prispevali prostovoljni prispevek za naš šolski sklad, za kar smo jim zelo hvaležni.V okviru projekta Ti meni danes, jaz tebi jutri so si učenci izmenjali igrače. Izkušnja jih je spomnila na to, da »stare« igrače s sabo nosijo spomine in dodano vrednost. V jedilnici naše šole smo si ogledali gledališko predstavo z naslovom Prav posebno darilo, ki jo je vsem otrokom v šoli, vrtcu in izven podarila Krajevna skupnost Kebelj. Vrtec pa je mlajše učence povabil še na ogled predstave z naslovom Zverjasec. Zadnji šolski dan smo se družili in zaplesali z otroki iz vrtca, nato pa še uživali na prireditvi, s katero smo obeležili prihajajoči dan samostojnosti in prihajajoče praznike.

26

Slika 1 of 27

Dogajanje November

Mesec november nam je po počitnicah »prinesel« nova znanja in nove izkušnje. V okviru tehniškega dne smo izvedli Slovenski tradicionalni zajtrk, ki smo ga začeli s telovadbo, čebelarsko himno in seveda z zajtrkom. Obiskal nas je tudi čebelar, ki nas je obogatil s svojim širokim znanjem o čebelah in medu; nato smo še ustvarjali – od peke kruha do izdelave družabnih iger.                                       

Pred devetošolci je prelomno leto. V Mariboru so obiskali karierni sejem in se seznanili s poklici, ki jih še niso poznali, ali pa se spoznali s poklici, o katerih so želeli izvedeti več. Prav tako so osmo- in devetošolce obiskali predstavniki s Srednje šole Slov. Bistrica, ki so jim predstavili utrip in programe na njihovi šoli.

V okviru projekta Sobivanje smo raziskovali vode v naši okolici in redno telovadili. Po nekaj letih smo znova obudili in izvedli Noč branja. Našim učencem so se na nepozabni noči pridružili še oplotniški osmo- in devetošolci. V sobi pobega, delavnicah in okrogli mizi smo raziskovali knjigo Modri otok, veliko smo se družili, brali in malo spali.

Naši učenci so sodelovali na Matemčku – tekmovanju iz znanja prostorskih predstavljivosti. Kar štirje učenci so se uvrstili na državno stopnjo tekmovanja, ki je potekala v Majšperku. Prav tako smo sodelovali na šolskem Cankarjevem tekmovanju.

Učenci nižjih razredov so obiskali otroški muzej Hermanov brlog, učenci višjih razredov pa Knjižnico Josipa Vošnjaka v Slov. Bistrici.

2

Slika 1 of 21

Dostopnost