17. september – DAN ZLATIH KNJIG

France Bevk, ki je bil rojen 17. septembra 1890 in ki je umrl prav na isti dan leta 1970, je nekoč zapisal: »Dobra knjiga je zlata knjiga.« Vsako leto na ta dan obeležujemo DAN ZLATIH KNJIG, ko vsi prvošolci po Sloveniji prejmejo darilne knjige, ki jih podarja Društvo Bralna značka kot spodbudo za branje. Letos so prejeli Protideževno juho avtorice Majde Koren. Na ta dan tudi vsi »značkarji« uradno začnemo z bralno sezono in branjem za bralno značko.

8. septembra 2024 se je začel tudi Nacionalni mesec skupnega branja z geslom Beremo skupaj. V šolski knjižnici september namenjamo motivaciji za branje, učence pa spodbujamo, naj k branju povabijo tudi starše, saj knjige odpirajo nove teme za pogovor in povezujejo.

Pikin festival 2024

Dve rdeči kitki, pege na licih in nosku, pisani in različni nogavici in preveliki čevlji – to je Pika. Tista Pika, okrog katere se vse vrti v času Pikinega festivala v Velenju.

V četrtek, 12. septembra, so Pikin festival obiskali tudi naši učenci OŠ Oplotnica 1. – 4. r, prva triada iz podružnice Kebelj in prva ter druga triada podružnice Prihova.

Udeležili smo se Pikinih ustvarjalnih delavnic na temo Na zeleno barvam svet. Preživeli smo zabaven dan, saj smo raziskovali in se igrali. V kulturnem domu pa smo si ogledali tudi gledališko predstavo.

Obvestilo

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je staro mobilno aplikacijo Moja šola zamenjala nova aplikacija mojAsistent za starše, ki vam omogoča še lažje spremljanje šolskega napredka vašega otroka. V novi aplikaciji lahko enostavno preklapljate med profili vaših otrok.

Nova mobilna aplikacija je na voljo vsem staršem, prenesete pa jo lahko na naslednjih povezavah:

Google Play: Prenesi aplikacijo
Apple Store: Prenesi aplikacijo

Prijavite se lahko z enakimi podatki, kot ste jih uporabljali na stari aplikaciji ali portalu za starše.

Vodstvo šole

Obvestilo

Urniki bodo objavljeni v petek, 29. 8. 2024.

Prvi šolski dan – Prihova

Spoštovani starši, dragi učenci in učenke!

Obveščamo vas, da se bo novo šolsko leto pričelo v ponedeljek, 2. 9. 2024. Komaj čakamo, da se ponovno srečamo in skupaj zakorakamo v novo obdobje učenja, raziskovanja in prijateljskih vezi.

Učenci od 2. do 5. razreda začnejo s poukom ob 8.20.

Pouk bo potekal po urniku, zato prinesite s seboj šolske potrebščine. Učenci 2 in 3. razreda prinesejo s sabo vse potrebščine, tudi za likovni pouk.

Učenci 4 in 5. razreda naj prinesejo potrebščine za matematiko, naravoslovje (zvezek) in likovno umetnost.

Šolski avtobus in kombi bosta vozila po ustaljenem voznem redu. Učenci, ki niste vozači, pridete v šolo 5 minut pred pričetkom pouka.

Malica bo pripravljena za vse učence.  Prvi šolski dan bo kosilo bo pripravljeno za vse prijavljene učence od 2. do 5. razreda. Če kosila prvi dan ne boste imeli, ga prosim pravočasno odjavite.

Za  učence od 2. do 5. razreda bo organizirano podaljšano bivanje.

Prvošolce s starši vabimo v šolo ob 9.00. Ta dan prvošolci nimajo kosila, jutranjega varstva in podaljšanega bivanja.

Želimo vam prijeten, varen in uspešen začetek novega šolskega leta. Skupaj bomo ustvarjali nepozabne spomine in dosegali nove cilje.

Vodja podružnične šole PRIHOVA

PRIHOVČEK 2024

Pa je zopet za nami še eno uspešno šolsko leto. S tem letom smo postali pametnejši, pogumnejši, zrelejši in tudi zrastli smo. 😃 😉 🐞 Kaj je zaznamovalo letošnje šolsko leto na POŠ Prihova, si boste lahko prebrali in ogledali v naslednjih rubrikah nove revije.

PRIHOVČEK >> (download)

Letna šola v naravi 2024

1. dan

Po težko pričakovanem prihodu v Poreč nas je pričakalo odlično kosilo, sončno vreme in ohladitev v morju.

2. dan

Po napornem plavanju v plavalnih skupinah in aktivnem druženju, smo se zvečer na morski obali posladkali še s sladoledom.

3. dan

Vožnja z ladjico nas je popeljala novim avanturam naproti. Ogledali smo si Rovinj in se prijetno ohladili v Vrsarju.

4. dan

V nov dan smo stopili z morsko pravljico, se preizkusili v plavalnih spretnostih, večer pa zaključili z disko zabavo.

5, dan

Veselimo se ustvarjanja na morski obali in prihoda domov.

Poletna šola v naravi

Sporočamo, da so učenci varno prispeli v poletno šolo v naravi v Poreč. Lepo vas pozdravljajo.

Dostopnost