V soboto, 20. oktobra, je v številnih krajih potekala dobrodelna akcija Drobtinica. Namen akcije je  zbiranje sredstev za šolski sklad. V Oplotnici so za učence tako zbrali kar 1890,42 €. Od tega 820,42 € na stojnicah in 1070,00 € z donacijami. 1000 € je prispeval KORK Oplotnica.

Že vrsto let se člani Krajevne organizacije Rdečega križa v Oplotnici, skupaj z Osnovno šolo Pohorskega bataljona Oplotnica trudijo zbrati čim več sredstev za učence. Na pomoč jim priskočijo lokalna podjetja, društva in posamezniki, ki donirajo kruh, peciva, pekovske izdelke, jabolka, rezance, med, sokove ter druge domače dobrote. Svoj trud pa vložijo tudi učenci in učitelji osnovne šole, ki skupaj pečejo dobrote za na stojnico. Tudi letos so v Oplotnici postavili dve stojnici, na katerih so krajani v zameno za prostovoljne prispevke prejeli te dobrote. Na stojnicah so krajane pričakali učenci in učitelji osnovne šole ter prostovoljci KORK Oplotnica. K večji gneči in boljšemu vzdušju pri stojnicah pa je pripomoglo še toplo jesensko sonce.

Poleg dobre družbe in dobrodelne note pa je potekal še prikaz temeljnih postopkov oživljanja, saj se 16. oktober obeležuje “Evropski dan oživljanja” oz. “European Restart a Heart Day”. Ta je namenjen ozaveščanju in preventivi.

Sanja Žgavc

Dostopnost