V soboto, 17.11.2018 je v športni dvorani OŠ n.h. Maksa Pečarja – Ljubljana Črnuče potekal mednarodni turnir Ljubljana open, katerega se je udeležilo 616 tekmovalcev iz 11 držav in kar 106 klubov.

Za večino najmlajših oplotniških tekmovalcev je bil to doslej največji turnir po številu tekmovalcev v kategoriji in mednarodni udeležbi.

Za prvo odličje je poskrbela Alina Jevšenak, (borbe malčice -30kg), ki je po uvodno izgubljeni borbi v repasažu pokazala izjemno borbenost in premagala tekmovalki iz Slovenije in Ukrajine ter dosegla odlično tretje mesto.

V nadaljevanju turnirja smo držali pesti za Tiborja Hmelaka (borbe malčki -30 kg), ki se je spopadel s kolegom iz Lovrenca na Pohorju, nato v dveh naslednjih premagal  dva Hrvata in se v finalu spopadel še s tekmovalcem iz Idrije ter ga premagal in osvojil zlato medaljo.

Naslednji zelo uspešni tekmovalec je bil Jelenko Benjamin (borbe dečki -40kg).  Benjamin je suvereno brez težav najprej premagal dva slovenska tekmovalca, v polfinalu se je srečal s tekmovalcem iz Avstrije in nato še zmagal finalno borbo proti kolegu iz Grosuplja ter se tudi veselil zmage.

V poznih popoldanskih urah pa smo držali pesti še za našega najstarejšega tekmovalca. V kategoriji borbe kadeti pod 57kg je barve Oplotnice zastopal Valenčak Mihael. V kategoriji je bilo 16 tekmovalcev. Žreb mu je naklonil največ borb in sicer kar pet. Miha je brez težav premagal vse nasprotnike iz Slovenije in Italije v zadnji finalni borbi pa mu je zmanjkalo moči in je klonil proti reprezentančnemu kolegu iz Kranja. Vsekakor pa je bilo drugo mesto izjemen rezultat.

Prve izkušnje na tako velikem tekmovanju so si nabirali tudi Jerot Neža v kategoriji kata najmlajše, Valenčak Neli v kategoriji borbe malčice -30kg in Lan Goleš borbe malčki -30kg. Kljub odličnim nastopom so morali priznati premoč drugih tekmovalcev.

Čestitke vsem tekmovalcem in trenerju Jerneju Blatniku za odlične rezultate!

Shotokan karate klub Oplotnica

Dostopnost