V soboto, 11.5.2019 je v Žalcu potekala 2. Pokalna tekma Karate zveze Slovenije. Tekme se je udeležilo 429 tekmovalcev iz 52 klubov iz vse Slovenije. Tekma predstavlja tudi kvalifikacije za državno prvenstvo, ki bo konec leta.

Shotokan karate klub Oplotnica je nastopal v športnih borbah.

Vsi so pokazali odlično pripravljenost in si skupaj priborili 6 medalj.

Najprej nas je z zlato medaljo presenetila Jelenko Nina, ki je v kategoriji Malčice -35kg dosegla 1. mesto. V isti kategoriji je nastopala tudi Ivačič Kiara, ki je uspeh dopolnila s 3. mestom.

V kategoriji malčice -30 kg je Oplotnico zastopala Jevšenak Alina, ki si je tudi priborila 3. mesto.

Jelenko Benjamin je tekmoval v kategoriji kumite dečki -40kg in prav tako dosegel odlično 3. mesto.

V najštevilčnejši kategoriji tekmovalcev kumite dečki -35kg sta naš klub zastopala Tibor Hmelak in Lan Goleš. Oba sta prikazala odlične borbe žal je Tiborju v zadnji sekundi kazen odvzela 3. mesto in je tako pristal na odličnem 5. mestu. Lanu pa je zmanjkalo malo športne sreče, da bi prišel do vidnejše uvrstitve.

V najštevilčnejši ženski kategoriji (kumite deklice -40kg) pa sta naš klub zastopali Miriam Polanec in Neli Valenčak. Neli je suvereno premagovala vse nasprotnice do finala, kjer ji je zmanjkalo moči in se je tako uvrstila na 2. mesto. Zelo nas je presenetila tudi Miriam Polanec, ki je šele na začetku športnih borb in je pokazala izjemne borbe in klonila šele v polfinalu in zasedla odlično 5. mesto.

Iskrene čestitke vse tekmovalcem in trenerju Jerneju Blatniku.

Shotokan karate klub Oplotnica

Dostopnost