Ponovno je leto naokoli in na Osnovni šoli Pohorskega bataljona Oplotnica smo ponovno organizirali Šolsko drobtinico. Vsi obiskovalci letošnjih stojnic so še enkrat več dokazali, da sta solidarnost in empatija v ljudeh še vedno globoko zasidrani.

Na stojnicah pred marketom Mercator in Tuš smo ponujali pekovske izdelke, med, sok, sadje in druge dobrote za prostovoljne prispevke mimoidočih. S pomočjo donatorjev, učencev in prostovoljcev smo na dveh stojnicah zbrali kar 1.843,41 evrov. Turistično društvo Trta pa je v ta namen nakazalo še 110 evrov. Izkupiček dobrodelne akcije bo namenjen otrokom iz socialno šibkejših družin naše šole.

Donatorji, ki so omogočili Šolsko drobtinico so bili: OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica, Občina Oplotnica, market Mercator Oplotnica, Čebelarsko društvo Oplotnica, Pekarna Strnad, Pekarna Težak, Pekarna Pečjak, Kmetija Brglez – Šparovec, Turistično – ribiško društvo Oplotnica, Društvo kmečkih žena Oplotnica, Geaprodukt Maribor, Impuls Domžale, M. M. Kaučič d.o.o., Bernarda Volčič, Emilija Leskovar, Jožef Črešnar s.p. in Justinek Jure.

Dostopnost