Pomladni mesec marec je bil raznolik in pisan. Začeli smo ga z mednarodnim dnevom žena, nadaljevali z mednarodnim dnevom poezije, gozdov, svetovnim dnevom Dawnovega sindroma, voda … Peš smo se odpravili v Cezlak, kjer so vsi učenci spoznali zgodovino našega kamnoloma in si le-tega v živo ogledali z vseh strani. Na Gregorjevo so se učenci skupaj s Podmladkom TD Kebelj odpravili v Oplotnico na spust Gregorčkov po Oplotniščici.

Četrtošolci so zapisali in ilustrirali pravljico z naslovom Hitri in gozd. Govori o močeradu, ki je živel v okolici kebeljskega gradu, potem ga pa nekega dne ni več bilo … vse do danes. V opomin na pomembnost ohranjanja naravne dediščine so pri Zajčevem gradu postavili nabiralnik, v katerega so shranili njihovo pravljico.

Na šoli smo se pridružili akciji zbiranja rabljenih oblačil – PODARI OBLEKO, POSADI SMREKO.  Skupaj smo zbrali 48 kg oblačil. Oblačila so namenjena državam tretjega sveta ali za industrijsko porabo. Za dobro voljo prejmemo sadiko smreke.

Ob materinskem dnevu smo se udeležili prireditve v kraju, za naše mamice in babice pa so učenci nižjih razredov z učiteljicami pripravili še prireditev v šoli.

Solsko-delo-v-cakalnici

Slika 1 of 25

Dostopnost