V soboto, 15.9.2018 je v Mariboru potekal že tradicionalni turnir v karateju MARIBOR OPEN 2018, na katerem je sodelovalo 490 tekmovalcev iz 13 držav in 75 klubov.

Shotokan karate klub Oplotnica je zastopalo 6 tekmovalcev pod vodstvom trenerjev Jerneja Blatnika in Sebastiana Kantužerja.

To je bila za večino tekmovalcev uvodna tekma v novo sezono, ki pa je pokazala, da so oplotniški karateisti nanjo dobro pripravljeni saj so osvojili kar 6 medalj in sicer:

Jerot Neža je edina zastopala klub v katah in v kategoriji kata malčice v kateri je bilo 15 tekmovalk osvojila odlično 3. mesto.

Ostali tekmovalci so nastopali v športnih borbah in osvojili naslednje rezultate:

Hmelak Tibor je nastopal v dveh kategorijah (kumite malčki -30kg in kumite dečki -35kg) in dosegel izjemen rezultat saj je v obeh kategorija ostal neporažen in tako osvojil kar dve zlati medalji.

Odlično drugo mesto je osvojil Lan Goleš (kumite malčki -30kg), ki je ostal neporažen vse do finalne borbe in tako že pokazal odlično formo za letošnjo sezono.

Valenčak Neli je osvojila 3. mesto (kumite malčice -30kg).

V dopoldanskem delu tekmovanja sta nastopila tudi Jevšenak Alina (kumite malčice -30kg), ki ji je v repasažnem dvoboju zmanjkalo nekaj športne sreče in je tako ostala brez medalje. Enako smolo je imel tudi Jelenko Benjamin (kumite dečki -40kg), ki je po sodniški odločitvi v repasažnem dvoboju ostal brez medalje.

V popoldanskem delu pa je med starejšimi čakal na nastop še Mihael Valenčak (kumite kadeti -57kg). To je bila zanj kontrolna tekma v okviru plana dela kadetske, mladinski in U21 reprezentance. Miha je prvo borbo proti slovenskemu nasprotniku gladko zmagal, nato pa v polfinalnem boju proti Madžaru na tesno izgubil. Čakal ga je še repasažni dvoboj s Hrvatom katerega je premagal in tako osvojil odlično 3. mesto.

Čestitke vsem tekmovalcem!

Dostopnost