Balkansko prvenstvo 2022

V času od 3.6. do 5.6.2022 je potekalo v Beogradu Balkansko prvenstvo v karateju za otroke. 

Zaradi odličnih rezultatov iz državnega prvenstva in drugih mednarodnih tekem so bile v slovensko reprezentanco povabljene štiri učenke naše šole Kiara Ivančič, Neli Valenčak, Nina Jelenko in Alina Jevšenak, vse v športnih borbah. Kiara Ivančič in Nina Jelenko, sta dosegli po eno zmago v svoji kategoriji, Neli Valenčak in Alina Jevšenak pa sta postali balkanski podprvakinji.

 Alina Jevšenak in Neli Valenčak na Balkanskem prvenstvu

Oplotničani v letu 2022 nadaljujemo z uspehi na največjih tekmovanjih v športnih borbah, saj smo letos na Grand prix Slovakija v Bratislavi v mesecu marcu osvojili kar štiri medalje (Neli Valenčak 1. mesto, Benjamin Jelenko 2. mesto, Tibor Hmelak in Alina Jevšenak 3. mesto) in Na Grand prix Croatia v Samoborju tri medalje (Benjamin Jelenko in Kiara Ivančič 1. mesto ter Alina Jevšenak 3. mesto). 

         

MLADINSKO DRŽAVNO PRVENSTVO 2021

V soboto 2.10.2021 je potekalo MLADINSKO DRŽAVNO PRVENSTVO v karateju na katerem je sodelovalo 346  tekmovalcev iz 50 klubov.

Učenci naše šole so se odlično odrezali.

Neli Valenčak je v kategoriji ml. kadetinje -40 z izjemo suvereno predstavo ugnala vse nasprotnice in prvič slavila naslov DRŽAVNE PRVAKINJE! 

Kiara Ivančič deklice -40 je pokazala izjemne borbe in prav tako prvič osvojila naslov DRŽAVNE PRVAKINJE!

Tibor Hmelak ml.kadeti -45 je z zelo dobro predstavo dokazal, da gre za izjemnega tekmovalca in osvojil naslov DRŽAVNEGA PODPRVAKA.

Čestitke vsem tekmovalcem in njihovim mentorjem.

NELI VALENČAK, pokalna zmagovalka za leto 2019

V sredo, 19.02.2020 je v Kongresni dvorani Thermane Laško potekala slavnostna prireditev Naj karateist 2019. Na tej prireditvi je Karate zveza Slovenije podelila priznanja najuspešnejšim karateistom, ki so s tekmami v Sloveniji in izven nje dosegli najboljše rezultate v letu 2019. Na to prireditev je bila povabljena tudi naša članica Neli Valenčak. V letu 2019 je Neli Valenčak v kategoriji športne borbe dosegala odlične rezultate in tako postala v svoji starostni kategoriji (deklice) med 20 sotekmovalkami pokalna zmagovalka.

Neli se je udeležila vseh treh pokalnih tekem v lanskem letu in na vseh blestela in tako nesporno postala najboljša v vseh težnostnih skupinah svoje kategorije. Tako je prinesla prvo takšno lovoriko tudi za oplotniški klub. Seveda pa ne smemo pozabiti tudi na ostale tekmovalce, kateri so se na Pokalu Slovenije uvrstili tudi zelo visoko:

V kategoriji kumite malčice

  1. mesto IVANČIČ KIARA
  2. mesto JEVŠENAK ALINA

V kategoriji dečki:

  1. mesto JELENKO BENJAMIN
  2. mesto HMELAK TIBOR

V skupnem seštevku Pokala Slovenije je bila na 7. mestu v kategoriji kumite malčice tudi  JELENKO NINA. Vsem tekmovalcem, pokalni zmagovalki ter trenerjema Jerneju Blatniku in Sebastianu Kantužerju iskrene čestitke!

Shotokan karate klub Oplotnica

Medobčinsko šahovsko tekmovanje

20. 11. 2019 sta se učenca osnovne šole Pohorskega bataljona Oplotnica udeležila medobčinskega šahovskega tekmovanja. Sitar Erazem je v svoji skupini U12 med 46 tekmovalci osvojil 11. mesto, Amar Haligagić pa 13. v skupini U15. Tekmovanje je potekalo na osnovni šoli Sp. Polskava.

Športno dogajanje

Učenci naše šole poleg vseh ostalih aktivnosti sodelujejo tudi na raznih športnih tekmovanjih. Do sedaj smo se udeležili štirih medobčinskih športnih tekmovanj, na katerih so dosegli odlične rezultate. 22. 10. 2019 je potekalo medobčinsko tekmovanje v Krosu in med najboljšimi sta bila Brina Mlakar (3. mesto) in Žan Jevšinek (3. mesto). 3. 10. 2019 je bilo izvedeno medobčinsko tekmovanje v atletiki, kjer so najboljše rezultate dosegli naslednji učenci: Filip Vodovnik (1. mesto, 300 m), Žan Kostanjšek (1. mesto, krogla),  Sebastijan Flisar (2. mesto, višina), Simon Vodovnik (2. mesto, 300 m), Žan Jevšinek (3. mesto, 300 m) in Maša Žvižaj (3. mesto, 60 m). Od ekipnih medobčinskih tekmovanj smo se udeležili nogometa, kjer je ekipa naše šole dosegla 8. mesto. Prav tako se je ekipa deklic udeležila medobčinskega tekmovanja v košarki (26. 11. 2019), katerega organizator je bila naša šola. Deklice so dosegle 2. mesto in si priigrale vstop na področno tekmovanje.

Državno prvenstvo do 21 let

V soboto, 23.11.2019 je v Celju potekalo državno prvenstvo v karateju do 21 let. Nastopilo je 419 tekmovalcev iz 50 klubov iz vse Slovenije. Naši tekmovalci so pod vodstvom trenerja Jerneja Blatnika zopet prikazali odlične rezultate in osvojili kar 5 medalj na tem tekmovanju. Oplotničani smo tako dobili kar 2 državna prvaka.

Tibor Hmelak državni prvak v kategoriji kumite dečki -35 kg

Benjamin Jelenko državni prvak v kategoriji kumite dečki -40 kg

Kiara Ivančič državna podprvakinja v kategoriji malčice -30 kg

Uspeh pa sta dopolnili še s tretjim mestom Jevšenak Alina v kategoriji kumite malčice -30 kg in Jelenko Nina v kategoriji kumite malčice +30 kg. Tudi nastopi ostalih tekmovalcev so bili dobri vendar jim je zmanjkalo nekaj športne sreče, da bi bili osvojili stopničke. Odlično delo našega trenerja in tekmovalcev kaže tudi dober rezultat, saj je klub pristal na državnem prvenstvu na 12. mestu med 50. klubi.

Čestitke vsem tekmovalcem in trenerju.

Shotokan karate klub Oplotnica.

3. pokalna tekma Karate zveze Slovenije

V soboto, 12.10.2019 je v Novi Gorici potekala še zadnja letos 3. pokalna tekma KZS. Tekme se je udeležilo 350 tekmovalcev iz 47 klubov iz vse Slovenije. Udeležba na tem tekmovanju predstavlja tudi kvalifikacije za državno prvenstvo. Oplotničani so tokrat presenetili sami sebe. Najprej je nastopila Alina Jevšenak v kategoriji kumite malčice -30kg in suvereno premagala vse nasprotnice in zasedla 1. mesto. Alinin dober začetek je nadgradila še Kiara Ivančič v kategoriji kumite malčice -35kg, ki je prav tako premagala vse nasprotnice in se zavihtela na 1. mesto. Istočasno sta na bojišča stopila Tibor Hmelak kumite dečki -35kg, ter Benjamin Jelenko kumite dečki -40kg. Oba sta brez težav prišla do finala in tudi tam pokazala, da sta v vrhunski formi ter oba osvojila zlato. V kategoriji kumite malčice +35kg pa je oplotniški klub zastopala Nina Jelenko, ki pa je na koncu zasedla odlično 3. mesto.

Nekaj smole je v finalu imela Neli Valenčak kumite deklice -40kg, ki kljub odločitvam stranskih sodnikov, glavni sodnik ni priznal točk Neli, kar jo je na koncu stalo prvega mesta. Ostali tekmovalci so tudi pokazali vrhunske borbe vendar se jim ni uspelo uvrstiti na stopničke. Z odličnimi nastopi so naši tekmovalci tako med 47. klubi zasedli odlično 6. mesto.

Čestitke vsem tekmovalcem in trenerju Jerneju Blatniku.

3. pokalna tekma karate zveze Slovenije

V soboto 12.10.2019 se je v Novi Gorici odvijala 3. pokalna tekma v organizaciji Karate zveze Slovenije. Učenec 5.A razreda Gal Očko je tudi tokrat nastopal kar v treh kategorijah, in dosegel zelo dobre rezultate. Najprej je med 33. nastopajočimi v katah dosegel odlično 5. mesto, in za las izgubil odločilni repasaž za tretje mesto od Balkanskega podprvaka. Nato je nastopil skupaj z novima sotekmovalcema v kategoriji kate ekipno ml. kadeti. Gal, Benjamin in Isak so opravili samo en trening pred tekmo in suvereno premagali vse nasprotnike, ter osvojili 🥇 mesto. Na koncu pa je še nastopil v športnih borbah. Tako kot na prvi, in drugi pokalni tekmi, je tudi danes premagal vse nasprotnike, ter osvojil 🥇 mesto.
Pohvaliti gre tudi celoten karate klub Velenje, saj smo osvojili na koncu odlično 🥉mesto v skupnem seštevku 47. klubov.

Tekmovanje v karateju

Učenec 5.a razreda Gal Očko se je dva vikenda zapored udeležil močnih tekmovanj. Najprej je 31.8. nastopal v Čakovcu, kjer je tekmovalo preko 1000 tekmovalcev. Gal je nastopal odlično, saj je osvojil v katah 2. mesto, v borbah pa 3. mesto.

Naslednji vikend pa je nastopal na mednarodnem tekmovanju v Mariboru , kjer je prav tako odlično nastopal. V kategoriji borb je zasedel 1. mesto, v katah pa je osvojil 2. mesto.

Dostopnost