Čarobni december je med nas pripeljal Božička

Zadnji šolski dan v tem koledarskem letu je.  Smo bili dovolj pridni, da nas bo obiskal kateri izmed dobrih decembrskih mož?

Med kulturnim programom so se odprla vrata in vstopil je Božiček. Najmlajšim so zažarela lička. Z velikim pričakovanjem so poslušali  Božička, ki nam je povedal, da je pripotoval s Severnega tečaja. Škratke in jelenčke je pustil na sosednjem travniku ob šoli, da si malo odpočijejo od naporne poti.

več…

Pravljični duh je pričarala božično-novoletna delavnica

Vsi, majhni, veliki in največji,  vsi se veselimo pravljičnega decembra. Pričeli smo ga z božično- novoletno delavnico za učence 1. in 2. razreda podružnične OŠ Kebelj. Učenci so na delavnico pripeljali mamice , bratce in sestrice. Iz kosmičev vate smo izdelovali snežinke. Iz storžev, orehov , vate in papirja pa Božičke. S skupnimi močmi nam je uspelo izdelati kar precej okraskov. Ko so bili okraski izdelani, smo postavili smrekico, jo okrasili z lučkami in  z izdelanimi okraski. Z bleščečo smrečico smo pričarali praznično vzdušje v naši učilnici.   Pravljično vzdušje nas je pripravilo, da smo skupaj zapeli nekaj božično- novoletnih pesmi. Nazadnje smo se še malo posladkali  in skupaj poklepetali.

Domov smo se vračali z lepimi spomini na čudovit popoldan, ki smo ga ustvarili skupaj s starši, bratci, sestricami in razredničarko (galerija).

Dobrodelna božično-novoletna prireditev na Keblju

Dnevi in meseci se hitro vrstijo eden za drugim. Vsak mesec nas razveseli s svojo edinstvenostjo in vsak mesec ima za vsakega od nas poseben pomen. Kot nekakšen uvod v prihajajoče decembrske praznike je na naši Podružnični osnovni šoli Kebelj v torek, 19. 12., potekala dobrodelna božično-novoletna prireditev.

Poleg naših učencev so prireditev popestrili tudi domači kulturniki ter gostje, in sicer Oktet Lipa Kebelj, Postružjeki, Ljudski pevci s Keblja, učitelj Samo Jezovšek in Tea Lampreht, Vokalna skupina Kvariton in naša nekdanja učenka Franja Kočnik. Nastopajoči so nas popeljali v predbožično-novoletni čas, poln pričakovanj in upanja. Med glasbenimi, plesnimi, dramskimi in recitatorskimi točkami so nas povezovalci prireditve z mislimi o dobroti in ljubezni nenehno opominjali na to, kaj je pravzaprav zares pomembno v našem hitečem vsakdanjiku – najlepša in največja sreča so prijazen nasmeh, topel pogled, družba prijateljev ter pomoč ubogim ljudem. Če se veselimo sreče drugih ljudi, smo tudi sami srečni, saj sreča, veselje in smeh naše življenje naredijo radostno.

Tople besede za prihajajoče leto sta nam namenila tudi ravnatelj, gospod Matjaž Vrtovec, in vodja podružnice, gospa Cvetka Hajšek. S čajanko in piškoti, ki so jo jih za vse prisotne pripravili učenci, smo prireditev zaključili (galerija).

Zahvaljujemo se vsem, ki ste si vzeli čas za nas.

Učenci in delavci POŠ Kebelj vam želimo čudovite praznike.

Leto 2018 naj bo za odtenek boljše od vseh preteklih let – naj bo polno ljubezni, zdravja, smeha, topline, dobrote, prijateljstva, lepih besed in toplih objemov.

Božično-novoletni koncert

Včasih je za srečo dovolj le trenutek. Trenutek, da si vzamemo čas in ga posvetimo drugemu. Sedaj, ko smo v prazničnem času, so ti trenutki še posebej pomembni.

Božično-novoletni prazniki so prazniki, novega upanja, sreče, lepih voščil, obdarovanj. Predvsem pa je to čas za družino.

Na naši šoli je v četrtek, 14. 12. 2017, potekal božično-novoletni koncert. S programom koncerta smo želeli tako obiskovalce, kot otroke spomniti na prave praznične vrednote. Želeli smo jih opomniti, da ni vsa sreča v materialnem obdarovanju, kajti prazniki lahko za nekatere predstavljajo tudi čas samote in žalosti. V tem času so razlike med nami še posebej opazne in prizadenejo socialno šibkejše.

Z našo prireditvijo (dramsko igro prepleteno s glasbo) smo stiske poskušali vsaj malo omiliti in z božičnimi pesmimi pričarati pravo praznično vzdušje. Življenje ni vedno pravljica, vendar nam vedno mora ostati upanje. Upanje na srečen in dober konec.

Po prireditvi je potekal božično-novoletni bazar, ki je obiskovalcem ponujal izdelke, ki so jih pripravili razredniki z učenci. Zbrana sredstva bazarja bodo namenjena za popestritev dejavnosti na šoli (galerija).

Hvala vsem obiskovalcem

Želimo vam mirne praznike ter vse dobro v novem letu

Vabilo

Poklicna tržnica

V torek, 21. 11. 2017, smo za učence 8. in 9. razreda šole Oplotnica in podružnice Kebelj pripravili Poklicno tržnico. Predstavile so se naslednje srednje šole:

  • Srednja zdravstvena in kozmetična šola Maribor,
  • Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor,
  • Srednja elektro-računalniška šola Maribor,
  • Biotehnična šola Maribor,
  • Šolski center Slovenske Konjice – Zreče, Srednja poklicna in strokovna šola Zreče,
  • Šolski center Slovenske Konjice – Zreče, Gimnazija, Slov. Konjice,
  • Srednja šola Slovenska Bistrica,
  • Srednja gradbena šola in gimnazija Maribor,
  • Izobraževalni center Piramida Maribor, Srednja šola za prehrano in živilstvo.
  • Srednja ekonomska šola Maribor.

Učenci in starši so dobili veliko koristnih informacij, ki jim bodo pomagale pri lažji odločitvi za vpis v srednjo šolo (galerija).

Plavalni tečaj

Od ponedeljka, 06.11.2017, do petka, 10.11.2017, so tretješolci imeli plavalni tečaj v Termah Zreče. Pridružili so se jim vrstniki s podružničnih šol. Posamezniki so se naučili plavati. Plavalci pa so spoznali ali utrdili  različne tehnike plavanja ter skok na glavo.

Poklicna tržnica

Vabimo starše in učence 8. in 9. razreda na POKLICNO TRŽNICO, ki bo v torek, 21. 11. 2017, ob 16. 00 uri, v prostorih šole. Za več informacij kliknite tukaj.

 

Stran 1 od 912345...Zadnja »