Plavalni tečaj

Od ponedeljka, 06.11.2017, do petka, 10.11.2017, so tretješolci imeli plavalni tečaj v Termah Zreče. Pridružili so se jim vrstniki s podružničnih šol. Posamezniki so se naučili plavati. Plavalci pa so spoznali ali utrdili  različne tehnike plavanja ter skok na glavo.

Poklicna tržnica

Vabimo starše in učence 8. in 9. razreda na POKLICNO TRŽNICO, ki bo v torek, 21. 11. 2017, ob 16. 00 uri, v prostorih šole. Za več informacij kliknite tukaj.

 

Zadišalo je po pečenem kostanju

Lepega jesenskega popoldneva smo se  pred šolo zbrali učenci prvega in drugega razreda s starši, z bratci in sestricami ter z  razredničarko Cvetko Hajšek in učiteljico Irmo Čižič.

Otroci smo se najprej prosto igrali. Mamice so narezale kostanj, očetje pa so pripravili ogenj in pričeli s peko kostanja. Medtem ko so starši pekli kostanj, smo  se otroci pomerili v šaljivih štafetnih igrah: tek v vrečah, prenašanje kostanja na žlici v ustih, tek z zvezanimi nogami.

Že je zadišalo po kostanju  in starši so nas poklicali k slastni pojedini. Ob koncu druženja smo se posladkali še s sokom in s sladkarijami.

Nekateri starši so se nam pridružili pri igrah, tako pri nogometu kot pri igranju z namiznimi igrami. Bilo je tako zabavno, da skoraj nismo opazili, da se je izza gora prikradla tema. Pospravili smo ter se poslovili (galerija).

V jedilnici prerezali slavnostni trak

V četrtek, 26. 10.2017, smo imeli na POŠ Kebelj slavnostno otvoritev prenovljene jedilnice. Vabilu so se odzvali podžupan občine Slovenska Bistrica Žarko Furman, vodja oddelka za družbene dejavnosti Irena Jereb, predsednik KS Kebelj Jože Turner, občinski svetnik bistriške občine Srečko Juhart, predstavniki različnih društev in aktivov, starši, učenci in zaposleni … V bogatem kulturnem programu, ki sta ga povezovala učenka Larisa Kumer in Damir Juhart, so sodelovali učenci in učenke šole ter govorniki (ravnatelj, vodja podružnice, predsednik krajevne skupnosti, podžupan, vodja oddelka za družbene dejavnosti). Vsi zbrani so nestrpno čakali, da se prereže trak in vstopijo v prenovljeno jedilnico na pogostitev, ki so jo sponzorirali Pekarna Strnad, Impuls Domžale in Geaprodukt Ljubljana. Zahvaljujemo se vsem, ki so pripomogli k temu, da imamo prenovljeno jedilnico (galerija).

Prvošolci postali člani šolske skupnosti

Zadnji četrtek v oktobru so prag šolske skupnosti svečano prestopili prvošolci s POŠ Kebelj. V bogatem kulturnem programu, ki so ga pripravili učenci šole, in po njihovi zaobljubi so jih v šolsko skupnost sprejeli vodja podružnice Cvetka Hajšek, predsednik šolske skupnosti Luka Turner in mentorica šolske skupnosti Tatjana Hren Dizdarević.

Hiša eksperimentov

Osnovna šola Pohorskega bataljona Oplotnica se je v ponedeljek,  23. 10. 2017, spremenila v Hišo eksperimentov, center znanosti. V učilnicah so se postavili majhni eksperimenti (poskusi), kjer so se lahko radovedneži učili na lastnih izkušnjah in preizkušali eksperimente. Sočasno pa sta v telovadnici potekali dve znanstveni dogodivščini, za mlajše otroke o zvoku in za starejše o plinih.

V popoldanskih urah je bila Hiša eksperimentov odprta tudi za zunanje obiskovalce. Utrinki eksperimentiranja so v galeriji in na spletni strani Hiše eksperimentov.

Vabilo

Vabilo

Stran 1 od 812345...Zadnja »