Vabilo

Obvestilo o stavki, 14. 3. 2018

Spoštovani starši!

Jutri, 14. marca 2018, bo splošna stavka zaposlenih v slovenskih vrtcih in šolah. Na dan stavke bodo vrtci in šole zaprti oziroma ne bodo izvajali svoje dejavnosti. Odpadle bodo vse dejavnosti, ki sicer potekajo na šoli v dopoldanskem času.

Za učence, za katere sami nikakor ne morete zagotoviti varstva, bomo organizirali varstvo na šoli. Poskrbeli bomo tudi za malico prisotnih otrok.

Opravičujemo se vam za morebitne nevšečnosti ter vas prosimo za razumevanje in podporo.

Matjaž Vrtovec, ravnatelj

Debatirali mladi parlamentarci

V februarju sta se predstavnika naše šole Vito Senič in Tilen Fridrih udeležila medobčinskega otroškega parlamenta; najprej na OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, nato pa še v sejni sobi bistriške občine.

Mladi parlamentarci so debatirali o šolstvu in šolskem sistemu. Podali so veliko zanimivih predlogov, ki so jih podkrepili z močnimi argumenti. Morda bomo kakšne spremembe deležni tudi mi, če bodo parlamentarci slišani pri »pravih« ušesih (galerija).

Snežne radosti

V mesecu februarju smo končno dočakali sneg in lahko smo izvedli zimski športni dan. Zjutraj smo se  otovorjeni s sankami, lopatkami in kombinezoni  odpravili na bližnji hrib. Neizmerno smo uživali. Preznojeni, z rdečimi lički in polni energije smo se vrnili nazaj v šolo (galerija).

Pia Capl Škrinjar, 4. K.

Pustno rajanje v OŠ na Keblju

Na podružnični OŠ Kebelj smo se odločili, da bomo ohranjali tradicijo pustnega rajanja. Na pustni torek smo izvedli dan dejavnosti, v okviru katerega smo preganjali zimo. Dogovorili smo se, da vsi učenci od 1. do 4. razreda pridejo v šolo maskirani. Poudarili smo, da bodo imele pri izboru najboljših mask prednost tiste, ki so izdelane doma. Tako so se na pustni torek po šoli sprehajali povodni možje, snežaki, Indijke, lovci, drvarji, muce, tigri … Seveda pa ni šlo brez Elz in nindž.

Po malici smo se pripravili na predstavitev, se uredili ter odšli preganjat zimo po vasi. Nato smo imeli v jedilnici šole predstavitev za izbor najizvirnejših mask. Po predstavitvi so pustne šeme zaplesale, medtem pa je komisija določila vrstni red nagrajencev. Prvo nagrado je osvojil povodni mož, ki domuje v Črnem jezeru. Drugo mesto je dobil zajček, ki so mu kožušček sešili doma. Tretje mesto je osvojil  tiger. Tudi njegov kožušček so sešili doma. Komisija je podelila še štiri tolažilne nagrade, vse pustne šeme pa so bile nagrajene z lizalkami. S pustnim rajanjem smo vsi nadaljevali še doma.

Žal smo ugotovili, da zime s pustovanjem nismo uspeli pregnati, tokrat smo jo celo priklicali.

Obvestilo o stavki, 14. 2. 2018

Spoštovani starši!

Jutri, 14. februarja 2018 bo splošna stavka zaposlenih v slovenskih vrtcih in šolah. Na dan stavke bodo vrtci in šole zaprti oziroma ne bodo izvajali svoje dejavnosti. Odpadle bodo vse dejavnosti, ki sicer potekajo na šoli v dopoldanskem času.

Za učence, za katere sami nikakor ne morete zagotoviti varstva, bomo organizirali varstvo na šoli. Poskrbeli bomo tudi za malico prisotnih otrok.

Opravičujemo se vam za morebitne nevšečnosti ter vas prosimo za razumevanje in podporo.

Matjaž Vrtovec, ravnatelj

 

Mednarodni dan STRPNOSTI – dan za strpnost in prijateljstvo

Na POŠ Kebelj smo sodelovali v projektu ob mednarodnem dnevu strpnosti. Zato smo 16. novembra obeležili Mednarodni dan STRPNOSTI – dan za strpnost in prijateljstvo. Učenci so pri pouku SLJ obravnavali in poustvarjali na različna umetnostna besedila na temo prikrita nestrpnost. Nato smo njihove izdelke zbrali in jih razstavili na razstavi ter jih poslali na Izobraževalni center Eksena, ki je nosilec projekta.

Med vsemi sodelujočimi (pisnimi in likovnimi) izdelki so izbrali pesem našega osmošolca Mitje Klinca, ki bo v drugi polovici januarja na ogled na razstavi v Državnem zboru RS.

NESTRPNOST

Nestrpnost je zares grda stvar,

ljudem sploh ni za druge mar.

Drugačnosti ne znajo sprejeti,

znajo le predsodke imeti.

Drugačne od sebe le ponižujejo,

nikoli jih ne spoštujejo.

Kadar pa pomoč potrebujejo,

se jim sladko prilizujejo.

 

Čarobni december je med nas pripeljal Božička

Zadnji šolski dan v tem koledarskem letu je.  Smo bili dovolj pridni, da nas bo obiskal kateri izmed dobrih decembrskih mož?

Med kulturnim programom so se odprla vrata in vstopil je Božiček. Najmlajšim so zažarela lička. Z velikim pričakovanjem so poslušali  Božička, ki nam je povedal, da je pripotoval s Severnega tečaja. Škratke in jelenčke je pustil na sosednjem travniku ob šoli, da si malo odpočijejo od naporne poti.

več…

Stran 1 od 1012345...10...Zadnja »