Eko dan

Na letošnji  Eko dan, ki je potekal v petek, 20. 4. 2018, smo spoznavali,  kako pomembno je skrbeti za naše okolje.  Učenci  višjih razredov so pobirali smeti v šolski okolici, urejali cvetlične grede pred šolo, sadili drevesa in postavljali nove klopi pred šolo. Prav tako so na novo pobarvali šolska igrala ter na šolskem vrtu pobrali zelenjavo, prekopali grede in posadili jagode.

Na ta dan pa je bilo vzdušje še posebej napeto, saj je na šoli potekalo tudi snemanje prispevka za oddajo Dobro jutro ( TVS1). Snemalci so posneli otroke, ki so okopavali Eko vrt. Posneli pa so tudi izjavo ravnatelja in učiteljice Sanje Žgavc, ki je bila zaslužna za snemanje prispevka (prispevek).

Ob zaključku dela smo bili utrujeni  in ponosni (galerija).

Zavihajmo rokave – Za lepšo šolo

V preteklem šolskem letu je Merkur objavil razpis Zavihajmo rokave – Za lepšo šolo. Naša šola je bila ena izmed desetih šol, ki jim je Merkur podaril material v vrednosti 200€ za ureditev šolske okolice. Zastavili smo si cilj, da iz odpadnih palet naredimo klopi ter gredice za naš vrt. Učenci so pomagali pri izdelavi klopi ter jih pobrusili in pobarvali. Gredice iz palet pa so napolnili z zemljo in zasadili z jagodami ter zelenjavo in seveda za njih celo leto prisno skrbeli. Pri delu so bili tako uspešni, da so v Merkurju želeli naš projekt predstaviti celi Sloveniji. Na letošnjem eko dnevu se nam je pridružila snemalna ekipa iz RTV Slovenija in posnela reportažo, ki si jo lahko ogledate tukaj. Prispevek je bil objavljen v sredo, 9. maja 2018, v oddaji Dobro jutro.
Sanja Žgavc

Obvestilo

V času od 4. oktobra 2017 do 5. oktobra 2017 je na šoli potekala zbiralna akcija starega papirja. Natehtali smo 10.160 kg zbranega papirja. Z rezultatom zbiralne akcije smo zadovoljni.

Še najbolj pa 7.a razred, ki je osvojil 1. mesto, saj je zbral kar 1077 kg papirja. Sledi mu 5.b razred s  1063 kg papirja. Na tretje mesto pa se je uvrstil 4. b razred z zbranimi 707,5 kg kg starega papirja.

Zahvaljujemo se vsem učencem prostovoljcem, ki so pomagali pri tehtanju papirja, staršem, učiteljem in hišniku.

Ekokoordinatorki učiteljici Ana in Maja

Obvestilo

V času od 24.4. 2017 do 25.4.2017 je na šoli potekala zbiralna akcija starega papirja. Natehtali smo kar 16511,5 kg zbranega papirja. Z rezultatom zbiralne akcije smo vsi zadovoljni. Še najbolj pa 9.b razred, ki je osvojil 1. mesto, saj je zbral kar 1617 kg papirja. Sledi mu 9.a razred s 1585 kg papirja. Na tretje mesto pa se je uvrstil 5. razred z zbranimi 1556 kg starega papirja.

Zahvaljujemo se vsem učencem prostovoljcem, ki so pomagali pri tehtanju papirja, staršem, učiteljem in hišnikoma.

Ekokoordinatorki, Maja in Ana

Dan Zemlje

Dan Zemlje je letni dogodek, ki se praznuje 22. aprila, ko se odvijajo dogodki za osveščanje glede varovanja okolja na Zemlji.

Praznovanje se je prvič organiziralo 1970. leta in ga zdaj koordinira globalna mreža Dneva Zemlje. Dogodek vsakoletno obeležijo v več kot 192 državah.

Na naši šoli smo organizirali eko dan in to v ponedeljek, 24.4.2017. Odločili smo se, da uredimo okolico šole. Učenci, učitelji in ostali delavci šole smo nasadili ciprese, postavili najmlajšim otrokom peskovnik in kotiček za sedet, pobarvali klopi, okopavali grede in zasadili rože, uredili eko vrt. Nekateri so obiskali zbirni center v Oplotnici in v Slovenskih Konjicah.

Ta dan smo tudi organizirali akcijo zbiranja odpadnega papirja (galerija).

 

Eko koordinatorki: Ana Višič, Maja Dečar

“Zbiramo stare električne aparate”

Vabimo vse, ki imate doma kakršenkoli kos odpadne električne in elektronske opreme, da se udeležite zbiralne akcije, ki bo trajala od 15. 3. do 31. 3. 2017. Aparate odložite pri vhodu v šolo za 1.triado, v to namenjene zaboje. Zbirali bomo velike in male gospodinjske aparate, drobne aparate, TV aparate, monitorje, sijalke in baterije.

Pobrskajte po kleteh, garažah ali v službi in pomagajte vašim otrokom, da zberejo čim več opreme. Akcijo organizira ZEOS d.o.o. v sodelovanju z EKO šolo.

HVALA, DA  BOSTE  POMAGALI  PRI  OZAVEŠČANJU O  PRAVILNEM  RAVNANJU  Z  OKOLJU  NEVARNIMI ODPADKI.

EKO KOORDINATORKI: Maja Dečar  in Ana Višič

Stran 1 od 212