Obvestilo

V času od 4. oktobra 2017 do 5. oktobra 2017 je na šoli potekala zbiralna akcija starega papirja. Natehtali smo 10.160 kg zbranega papirja. Z rezultatom zbiralne akcije smo zadovoljni.

Še najbolj pa 7.a razred, ki je osvojil 1. mesto, saj je zbral kar 1077 kg papirja. Sledi mu 5.b razred s  1063 kg papirja. Na tretje mesto pa se je uvrstil 4. b razred z zbranimi 707,5 kg kg starega papirja.

Zahvaljujemo se vsem učencem prostovoljcem, ki so pomagali pri tehtanju papirja, staršem, učiteljem in hišniku.

Ekokoordinatorki učiteljici Ana in Maja

Obvestilo

V času od 24.4. 2017 do 25.4.2017 je na šoli potekala zbiralna akcija starega papirja. Natehtali smo kar 16511,5 kg zbranega papirja. Z rezultatom zbiralne akcije smo vsi zadovoljni. Še najbolj pa 9.b razred, ki je osvojil 1. mesto, saj je zbral kar 1617 kg papirja. Sledi mu 9.a razred s 1585 kg papirja. Na tretje mesto pa se je uvrstil 5. razred z zbranimi 1556 kg starega papirja.

Zahvaljujemo se vsem učencem prostovoljcem, ki so pomagali pri tehtanju papirja, staršem, učiteljem in hišnikoma.

Ekokoordinatorki, Maja in Ana

Dan Zemlje

Dan Zemlje je letni dogodek, ki se praznuje 22. aprila, ko se odvijajo dogodki za osveščanje glede varovanja okolja na Zemlji.

Praznovanje se je prvič organiziralo 1970. leta in ga zdaj koordinira globalna mreža Dneva Zemlje. Dogodek vsakoletno obeležijo v več kot 192 državah.

Na naši šoli smo organizirali eko dan in to v ponedeljek, 24.4.2017. Odločili smo se, da uredimo okolico šole. Učenci, učitelji in ostali delavci šole smo nasadili ciprese, postavili najmlajšim otrokom peskovnik in kotiček za sedet, pobarvali klopi, okopavali grede in zasadili rože, uredili eko vrt. Nekateri so obiskali zbirni center v Oplotnici in v Slovenskih Konjicah.

Ta dan smo tudi organizirali akcijo zbiranja odpadnega papirja (galerija).

 

Eko koordinatorki: Ana Višič, Maja Dečar

“Zbiramo stare električne aparate”

Vabimo vse, ki imate doma kakršenkoli kos odpadne električne in elektronske opreme, da se udeležite zbiralne akcije, ki bo trajala od 15. 3. do 31. 3. 2017. Aparate odložite pri vhodu v šolo za 1.triado, v to namenjene zaboje. Zbirali bomo velike in male gospodinjske aparate, drobne aparate, TV aparate, monitorje, sijalke in baterije.

Pobrskajte po kleteh, garažah ali v službi in pomagajte vašim otrokom, da zberejo čim več opreme. Akcijo organizira ZEOS d.o.o. v sodelovanju z EKO šolo.

HVALA, DA  BOSTE  POMAGALI  PRI  OZAVEŠČANJU O  PRAVILNEM  RAVNANJU  Z  OKOLJU  NEVARNIMI ODPADKI.

EKO KOORDINATORKI: Maja Dečar  in Ana Višič

Obvestilo

V času od  5.oktobra 2016 do  6.oktobra.2016  je na naši šoli potekala zbiralna akcija starega papirja. Natehtali smo kar 12917 kg zbranega papirja. Z rezultatom zbiralne akcije smo zelo zadovoljni. Še najbolj pa 5.a razred, ki je osvojil 1. mesto, saj je zbral kar 2342 kg papirja. Sledi mu 9.a razred s 1439 kg papirja. Na tretje mesto pa se je uvrstil 3.b razred z zbranimi 1159 kg starega papirja.

Zahvaljujemo se vsem učencem prostovoljcem, ki so pomagali pri tehtanju papirja, hišnikoma, staršem in učiteljem.

Ekokordinatorki:

Maja Dečar in Ana Višič

Obvestilo

V času od 21.4. 2016 do 22.4.2016 je na šoli potekala zbiralna akcija starega papirja. Natehtali smo kar 15540 kg zbranega papirja. Z rezultatom zbiralne akcije smo vsi zelo zadovoljni. Še najbolj pa 9.b razred, ki je osvojil 1. mesto, saj je zbral kar 3750 kg papirja. Sledi mu 8.b razred s 1994 kg papirja. Na tretje mesto pa se je uvrstil 4. razred z zbranimi 1764 kg starega papirja.

Zahvaljujemo se vsem učencem prostovoljcem, ki so pomagali pri tehtanju papirja, staršem, učiteljem in hišniku.

Ekokoordinatorki, Maja in Mateja

22. APRIL – PRAZNUJEMO DAN ZEMLJE!

Praznujmo dan našega planeta z zavestjo, da moramo z njim ravnati odgovorno in da z majhnimi dejanji lahko omogočimo velike spremembe. Tudi na naši šoli smo organizirali akcijo urejanja okolja. Učitelji, učenci in ostali delavci šole smo barvali klopi, okopavali grede, posadili rože in uredili eko vrt. Najmlajši učenci so obiskali zbirni center.

ALI VESTE veste, da …

… spada Slovenija med biotsko najbolj raznovrstne države na svetu? Površina Slovenije pomeni manj kot 0,004 % celotnega Zemljinega površja. Skupaj na Zemlji živi kar 24.000 živalskih vrst.

… je Slovenija tretja najbolj gozdnata država v Evropi? Skoraj 60 % celotnega ozemlja pokriva gozd. V zadnjih desetletjih se njegov delež še povečuje, saj vsako leto posadimo več kot 1.200.000 dreves.

… je več kot tretjina slovenskega ozemlja zaščitenega in uvrščenega v evropsko omrežje Natura 2000, ki varuje biotsko raznovrstnost?

… je Slovenija ena izmed vodnato najbolj bogatih držav v Evropi? Njene reke, potoki in drugi vodotoki so dolgi kar 27.000 kilometrov. Poleg tega ima številne termalne in mineralne vrelce ter veliko podtalnih voda (galerija).

Ekokoordinatorki:

Maja in Mateja

Jaz, ti, mi za Slovenijo

jazTiMiSLO

Osnovna šola Pohorskega bataljona Oplotnica vas vabi k vseslovenskem okoljsko-humanitarnem projektu Jaz, ti, mi za Slovenijo – Stara plastenka za nov inkubator. Zbiranje bo potekalo v prostorih osnovne šole od 22.3. do 22.4.2016. Vse odpadne plastenke morajo biti izpraznjene, stisnjene in zaprte s pokrovčkom.

Zavedamo se pomena ohranjanja narave, zato aktivno sodelujemo v zbiralni akciji.

Ekokoordinatorki: Maja Dečar, Mateja Lipuš Tič

Obvestilo

niDebate

Vabljeni k sodelovanju v zbiralno akcijo:

»Ni debate – v Gorenje Surovino dajte stare aparate!«

Kdaj?

Od 1. do 12. februarja 2016

Kje?

V OŠ Oplotnica (vhod za 1. triado)

Kaj?

Odpadna električna in elektronska oprema

(TV, monitorji, GSM aparati, električne igrače, gospodinjski aparati, USB, …)

Stran 1 od 212