EKO DAN – 8. 10. 2020

Kot že nekaj let zapored, smo tudi v letošnjem šolskem letu v jesenskem času izvedli eko dan za učence od 1. do 5. razreda.

Eko dan je potekal v četrtek, 8. 10. 2020. Učenci 1. razredov so izdelovali izdelke iz odpadnih, recikliranih  materialov. Učenci drugih razredov so se odpravili na deponijo zbiranja odpadkov v domačem kraju. Učenci tretjih in petih razredov so čistili in pometali parkirišče pri telovadnici in pred glavnim vhodom v šolo, urejali poti in gredice v šolskem parku ter urejali gredice v šolskem eko vrtu.  Učenci četrtih razredov so se odpravili na ogled centra za ravnanje z odpadki v Slovenske Konjice. Organizirana je bila tudi zbiralna akcija odpadnega papirja, ki je potekala v sredo, 7. 10. 2020 in v četrtek, 8. 10. 2020. Pri zbiranju papirja smo bili zelo uspešni.

Ob zavedanju pomembnosti ohranjanja okolja ter s tem  povezanega boljšega počutja v šoli in v šolski okolici, smo preživeli zanimiv in uspešen dan.

Eko koordinatorki: Katja Oblak, Sanja Žgavc

Eko dan 2019

Ker se zavedamo pomembnosti ohranjanja okolja in s tem povezanega boljšega počutja, v kraju, kjer živimo, del šolskih dejavnosti v obliki EKO dne vsako leto namenimo urejanju šolske okolice.

Naš Eko dan je potekal v torek, 8. 10. 2019. Učenci od prvega do petega razreda so ta dan čistili in urejali šolsko okolico. Učenci prvih razredov so poslušali eko pravljico in nato v okolici šole pobirali smeti, učenci drugih razredov so se odpravili na deponijo zbiranja odpadkov v kraju. Učenci tretjih razredov pa so urejali parkirišča pri telovadnici. Učenci četrtih razredov so se odpravili na deponijo odpadkov v Slovenske Konjice. Učenci petih razredov so urejali grede v parku in poti skozi park, okopavali gredice pred šolo in poskrbeli za naš eko vrt. Akcija zbiranja starega papirja pa je potekala v sredo, 9.10.2019 in v četrtek, 10.10.2019. Pri zbiranju papirja smo bili kar uspešni.

Eko dan je dan, ko je v šoli čutiti radoživost, vrvež, večjo sproščenost in delovni nemir. Preživeli smo razgiban, ustvarjalen in poučen dan.

Ekokordinatorki: Maja Dečar  in Katja Oblak

Eko dan

22. 4. 2019, po vsem svetu obeležujemo dan Zemlje.

Kako zelo je pomemben pravilen odnos do našega planeta z vidika ločevanja in odgovornega ravnanja z odpadki, varčevanja s pitno vodo, omejevanjem izpustov toplogrednih plinov, varčevanja z energijo, odgovornega ravnanja z gozdovi in z živalmi, ki si z nami delijo ta planet, smo bili opozorjeni kar nekajkrat. Ne pozabimo pa še na odgovorno ravnanje z našimi mislimi, ki ravno tako prepletajo naš planet in ga soustvarjajo. Največ, kar lahko naredite zase, za ljudi okoli vas in za tudi za naš planet, je, da imate radi sebe in druge, živali in naravo. In konec koncev tudi naš prelepi planet.

V četrtek, 18. 4. 2019 smo na naši šoli organizirali akcijo urejanja okolja. Učenci 3. triade in učitelji so nasadili rože, okopali grede, uredili eko vrt, pometli ter uredili okolico naše šole. Ta dan smo tudi zbirali star papir.Tako smo tudi mi doprinesli kanček k čistejšemu okolju in našemu planetu (galerija).

Ekokoordinatorki: Ana Višič in Maja Dečar

Zbiralna akcija starega papirja

Obveščamo vas, da bo zbiralna akcija starega papirja potekala v sredo, 17. 4. 2019, od 7.00 do 8.30 in od 11.00 do 12.00 in v četrtek, 18. 4. 2019, od 7.00 do 11.00.

ZABOJNIK BO POSTAVLJEN PRI ŠPORTNI DVORANI.

Ekokoordinatorki:

učiteljici Ana Višič in Maja Dečar

Dostopnost