Svetovni dan knjige

Foto utrinki pri naših učencih doma ob svetovnem dnevu knjige.

 

Nujno obvestilo

Spoštovani starši in skrbniki,

obveščamo vas, da bodo šole zaradi uredbe vlade od ponedeljka, 16. 3. 2020 dalje zaprte.

O vseh nadaljnjih navodilih in spremembah boste obveščeni preko eAsistenta in šolske spletne strani.

Ravnatelj šole

Matjaž Vrtovec, prof.

Zimska šola v naravi 2020

Včeraj smo preživeli dopoldan in popoldan na smučeh. Zvečer pa smo se najprej pomerili v znanju v kvizu Male sive celice. Pred spanjem pa nas je obiskal še čarovnik …

Po smučanju in zasluženi malici sta nas obiskala lovec in splavar.

Obvestilo

Učenci so varno prispeli na Areh in se že namestili.

Božični bazar na Prihovi

Vsako leto v mesecu decembru pripravimo božično – novoletni bazar. Izdelujemo različne uporabne in okrasne izdelke. Letos smo izdelali aranžmaje, obešalnike za ključe, palčke iz nogavic, smrečice iz blaga in volne. Za sladkosnede pa smo še spekli piškote in medenjake. Radi smo ustvarjalni in pri delu prav uživamo.

Uredili smo prostore na šoli

V ponedeljek,  25.11.2019,  smo zjutraj prišli v šolo. Imeli smo tehniški dan. Najprej smo si ogledali risanko, ki je govorila o prijateljstvu, solidarnosti in odnosih med ljudmi. Po malici smo začeli urejati kotičke v šoli. Uredili in postavili smo klopi na hodniku in bralni kotiček v razredu podaljšanega bivanja. Pred delom smo se razdelili  v več skupin. Ena skupina je rezala časopis, druga je kaširala klopi s časopisom , tretja pa je šivala odejo iz krp za nov fotelj v bralnem kotičku. Bil je zanimiv šolski dan.

Anamarija Pučnik in Rok Pučnik, 5. r

Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek,  15.11.2019, smo imeli Tradicionalni slovenski zajtrk. Najprej smo zajtrkovali. Za zajtrk smo jedli: med, maslo, kruh, mleko in jabolko. Ko smo pojedli, nas je obiskal čebelar. Povedal nam je  kako dolgo živijo čebele, razkazal nam je panj, pokazal opremo in obleko potem pa smo lahko poskusili med. Poskušali smo nenavadne okuse,  npr. med z okusom jagode, borovnice, aronije, žajblja in materine dušice. Ogledali smo si tudi dramsko igro Sadni prepir. Potem smo se odpravili v gozd. V gozdu smo nabrali material za izdelavo hotela za žuželke. V pripravljene hišice smo naložili nabran material in hotele postavili v okolico šole. Na koncu smo pripravili  še polnjena  pečena jabolka. Bila so zelo okusna.

Učenci novinarskega krožka

Kostanjev piknik

V ponedeljek, 14.10.2019,  smo imeli kostanjev piknik. Udeležili smo se ga učenci, učiteljice in starši. Tam smo si pekli kostanje in jih jedli. Kostanji so bili zelo dobri. Otroci smo bili skupaj na igrišču,  kjer smo se igrali. Zelo smo uživali.

Julija Gosnik in Neža Lubej, 3.p

Na obisku pri gasilcih

V   torek,  8.10.2019,  smo šli v  Maribor na gasilsko postajo. Na tej postaji delajo poklicni gasilci. Tam smo si ogledali najprej film in opremo, ki jo uporabljajo gasilci. Razkazali so nam gasilski avto, ki je namenjen reševanju iz vode. Peljali smo se po gasilskem dvigalu,  ki rešuje ljudi iz hiše. Pokazali so nam, kako se gasilci hitro opremijo, ko gredo na akcijo. Bilo je zelo poučno in zabavno.

Neža Lubej in Julija Gosnik, 3.p

Z babicami in dedki na pohodu

V mesecu septembru smo z babicami in dedki šli na pohod. Zbrali smo se pred šolo Prihovi. Ob 9.00 uri smo se odpravili do Vinarij k Joštu.  Ustavili smo se pri gozdu in pojedli svojo malico. Ko smo prišli  nazaj na Prihovo, smo se igrali na igrišču. To je bil naš malo drugačen športni dan (galerija).

Anamarija Pučnik, 5. p