Vabilo

Obvestilo o stavki, 14. 3. 2018

Spoštovani starši!

Jutri, 14. marca 2018, bo splošna stavka zaposlenih v slovenskih vrtcih in šolah. Na dan stavke bodo vrtci in šole zaprti oziroma ne bodo izvajali svoje dejavnosti. Odpadle bodo vse dejavnosti, ki sicer potekajo na šoli v dopoldanskem času.

Za učence, za katere sami nikakor ne morete zagotoviti varstva, bomo organizirali varstvo na šoli. Poskrbeli bomo tudi za malico prisotnih otrok.

Opravičujemo se vam za morebitne nevšečnosti ter vas prosimo za razumevanje in podporo.

Matjaž Vrtovec, ravnatelj

Zimska šola v naravi 2018

Petošolci na Arehu (galerija).

Pustovanje na Prihovi

Na pustni torek je naša šola sprejela prav posebne obiskovalce: princese, gusarje, vojake, želve, tigre, indijanke. Seveda so to bili naši učenci, ki so se za en dan spremenili v pustne šeme. Učenje je zamenjalo rajanje, ki je bilo tako glasno, da lahko kar hitro pričakujemo pomlad (galerija).

Otroški parlament – Prihova

V okviru otroškega parlamenta smo na šoli Prihova izvedli različne dejavnosti. Najprej smo odpotovali posvetu in si ogledali, kako poteka pouk v šolah drugje po svetu. Nato smo zapisali različne misli in zgodbe o tem, kakšno šolo si želimo in kaj pomeni biti izobražen. Izrazili smo svoja mnenja o tem, kakšna ravnanja in obnašanje spodbujamo v šoli. Uredili smo si kotiček, kamor se lahko umaknemo, da lahko beremo ali pa pogovarjamo. Na koncu pa smo se še postavili v vlogo  učiteljev in učiteljic (galerija).

Športni dan na snegu – Prihova

Končno smo dočakali, da nam je zima postregla s snegom. To smo izkoristili za zimski športni dan. Odpravili smo se na bližnji hrib in se prepustili zimskim radostim. Kljub mrazu je bilo zelo zabavno (galerija).

Obvestilo

Učenci 5. razredov so srečno prispeli na Areh.

Obvestilo o stavki, 14. 2. 2018

Spoštovani starši!

Jutri, 14. februarja 2018 bo splošna stavka zaposlenih v slovenskih vrtcih in šolah. Na dan stavke bodo vrtci in šole zaprti oziroma ne bodo izvajali svoje dejavnosti. Odpadle bodo vse dejavnosti, ki sicer potekajo na šoli v dopoldanskem času.

Za učence, za katere sami nikakor ne morete zagotoviti varstva, bomo organizirali varstvo na šoli. Poskrbeli bomo tudi za malico prisotnih otrok.

Opravičujemo se vam za morebitne nevšečnosti ter vas prosimo za razumevanje in podporo.

Matjaž Vrtovec, ravnatelj

 

Božično-novoletni koncert

Včasih je za srečo dovolj le trenutek. Trenutek, da si vzamemo čas in ga posvetimo drugemu. Sedaj, ko smo v prazničnem času, so ti trenutki še posebej pomembni.

Božično-novoletni prazniki so prazniki, novega upanja, sreče, lepih voščil, obdarovanj. Predvsem pa je to čas za družino.

Na naši šoli je v četrtek, 14. 12. 2017, potekal božično-novoletni koncert. S programom koncerta smo želeli tako obiskovalce, kot otroke spomniti na prave praznične vrednote. Želeli smo jih opomniti, da ni vsa sreča v materialnem obdarovanju, kajti prazniki lahko za nekatere predstavljajo tudi čas samote in žalosti. V tem času so razlike med nami še posebej opazne in prizadenejo socialno šibkejše.

Z našo prireditvijo (dramsko igro prepleteno s glasbo) smo stiske poskušali vsaj malo omiliti in z božičnimi pesmimi pričarati pravo praznično vzdušje. Življenje ni vedno pravljica, vendar nam vedno mora ostati upanje. Upanje na srečen in dober konec.

Po prireditvi je potekal božično-novoletni bazar, ki je obiskovalcem ponujal izdelke, ki so jih pripravili razredniki z učenci. Zbrana sredstva bazarja bodo namenjena za popestritev dejavnosti na šoli (galerija).

Hvala vsem obiskovalcem

Želimo vam mirne praznike ter vse dobro v novem letu

Stran 1 od 612345...Zadnja »