Božično-novoletni koncert

Včasih je za srečo dovolj le trenutek. Trenutek, da si vzamemo čas in ga posvetimo drugemu. Sedaj, ko smo v prazničnem času, so ti trenutki še posebej pomembni.

Božično-novoletni prazniki so prazniki, novega upanja, sreče, lepih voščil, obdarovanj. Predvsem pa je to čas za družino.

Na naši šoli je v četrtek, 14. 12. 2017, potekal božično-novoletni koncert. S programom koncerta smo želeli tako obiskovalce, kot otroke spomniti na prave praznične vrednote. Želeli smo jih opomniti, da ni vsa sreča v materialnem obdarovanju, kajti prazniki lahko za nekatere predstavljajo tudi čas samote in žalosti. V tem času so razlike med nami še posebej opazne in prizadenejo socialno šibkejše.

Z našo prireditvijo (dramsko igro prepleteno s glasbo) smo stiske poskušali vsaj malo omiliti in z božičnimi pesmimi pričarati pravo praznično vzdušje. Življenje ni vedno pravljica, vendar nam vedno mora ostati upanje. Upanje na srečen in dober konec.

Po prireditvi je potekal božično-novoletni bazar, ki je obiskovalcem ponujal izdelke, ki so jih pripravili razredniki z učenci. Zbrana sredstva bazarja bodo namenjena za popestritev dejavnosti na šoli (galerija).

Hvala vsem obiskovalcem

Želimo vam mirne praznike ter vse dobro v novem letu

Božično-novoletni bazar na Prihovi

Učenci in učenke podružnice Prihova vsako leto pripravimo bazar, kjer ponudimo različne izdelke,  ki so nastali izpod naših rok pod vodstvom učiteljic.

Letos smo izdelovali drevesca in namizne aranžmaje iz naravnih materialov.  Spekli smo medenjake in piškote in  pripravili vloženo zelenjavno solato.  Izdelali smo tudi voščilnice z različnimi motivi in z uporabo različnih materialov (galerija).

Vabilo

Plavalni tečaj

Od ponedeljka, 06.11.2017, do petka, 10.11.2017, so tretješolci imeli plavalni tečaj v Termah Zreče. Pridružili so se jim vrstniki s podružničnih šol. Posamezniki so se naučili plavati. Plavalci pa so spoznali ali utrdili  različne tehnike plavanja ter skok na glavo.

Hiša eksperimentov

Osnovna šola Pohorskega bataljona Oplotnica se je v ponedeljek,  23. 10. 2017, spremenila v Hišo eksperimentov, center znanosti. V učilnicah so se postavili majhni eksperimenti (poskusi), kjer so se lahko radovedneži učili na lastnih izkušnjah in preizkušali eksperimente. Sočasno pa sta v telovadnici potekali dve znanstveni dogodivščini, za mlajše otroke o zvoku in za starejše o plinih.

V popoldanskih urah je bila Hiša eksperimentov odprta tudi za zunanje obiskovalce. Utrinki eksperimentiranja so v galeriji in na spletni strani Hiše eksperimentov.

Vabilo

Športni dan z babicami in dedki

V petek, 29. 9. 2017, se je obetal lep in sončen dan,  zato smo se odločili, da imamo športni dan.  Prav gotovo je lepše tak dan preživeti v naravi, sploh pa v prijetni družbi naših babic in dedkov.  Na jesenski pohod smo namreč povabili babice in dedke. Nekateri izmed njih so se odzvali našemu vabilu in se nam pridružili. Pot nas je vodila skozi Prihovo do Straže, skozi Raskovec  in nato nazaj po gozdni poti do šole na Prihovi. Preživeli smo prijetno dopoldne in ob tem poskrbeli tudi za gibanje in druženje (galerija).

                                                                                                                             Učenci in učiteljice POŠ Prihova

Vabilo

Prvi šolski dan – Prihova

Obveščam vse učence, da bo začetek pouka v petek, 1. 9. 2017. Učenci od 2. do 5. razreda začnejo prvi šolski dan s poukom ob 8.20. Pouk bo potekal po urniku, do 12. 45. Učenci od 2. do 5. razreda prinesete s seboj vse šolske potrebščine.

Šolski avtobus bo zjutraj vozil po ustaljenem voznem redu. Odhod šolskih avtobusov bo tega dne ob 13.30, kombija pa ob 13.00.

Malica, kosilo in OPB bodo organizirani.

Prvošolce s starši vabim v šolo ob 9.00.

Želim vam prijeten začetek novega šolskega leta.

 

 

Vodja podružnice:

Mojca Vreš, prof.

Stran 1 od 612345...Zadnja »