Zimska šola v naravi

Sporočamo, da so učenci petih razredov varno prispeli na Areh, v Ruško kočo v šolo v naravi.

3. dan šole v naravi

Zadnji dan smo šli peš v sosednjo državo Hrvaško, kjer smo si ogledali muzej Zrinski. Sledilo je pakiranje in vožnja proti domu. 

Bilo je kratko, a sladko.

2. dan šole v naravi

Jutranjemu bujenju sta sledila telovadba in zajtrk. Dopoldne smo preživeli v adrenalinskem parku in v gozdu, kjer smo bili gozdni detektivi in iskali sledi gozdnih živali. Popoldne smo prisluhnili Krošnarjevi zgodbi, se igrali družabne igre ter prisluhnili zgodbi Zamesimo se (Ali kdo je najbolj pomemben pri peki kruha). Sami smo oblikovali svojo štručko, ki smo jo z veseljem pojedli. Zvečer smo dan zaključili s pevsko-plesnim druženjem.

1. dan šole v naravi

Ko smo prispeli, smo se najprej razporedili po sobah. Po okusnem kosilu smo se naučili, kako preživeti v naravi in kako s kresilom zakuriti ogenj. Ker nam je ogenj uspelo zakuriti, smo si za nagrado na ognju spekli klobase, ki so bile zelo slastne. Pred spanjem smo se podali na nočni pohod, na katerem smo si ogledali praznično okrašeno Faro in prisluhnili pripovedovanju o življenju v Fari nekoč.

Obvestilo staršem iz CŠOD OE Fara

Obveščamo starše, da so učenci 2. razredov OŠ OPLOTNICA in 3. razreda OŠ Kebelj varno prispeli v center in se imajo super.

Lep pozdrav.

Božični koncert in BAZAR 2022

Ali se lahko izognemo božičnemu vzdušju? Vsem lučkam, božičnim pesmim, darilom … Te praznike imamo enkrat na leto in je prav, da jih praznujemo. Družina, prijatelji, toplina, lepi trenutki v družbi najdražjih in tisto veselo razpoloženje, polno pričakovanja. Božični prazniki, dobrodošli!

Šolski sklad

Spoštovani starši!

Mesec december je priložnost, da namenite del dohodnine za donacijo šolskemu skladu.

Na vas se prijazno obračamo s prošnjo, da del dohodnine (0,3 %) namenite šolskemu skladu Osnovne šole Pohorskega bataljona Oplotnica.

Obrazec »Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije« in pojasnila z navodili se nahaja na spletni strani šole pod zavihkom Šola razdelek – Šolski sklad .


Za vaš odziv in sodelovanje se vam vnaprej iskreno zahvaljujemo.

Povezava do obrazca >>


Matjaž Vrtovec, ravnatelj

Medobčinsko šahovsko tekmovanje 
V četrtek 1.12.2022 je potekalo medobčinsko šahovsko tekmovanje na osnovni šoli Spodnja Polskava. Tekmovanja sta se udeležila tudi 2 naša učenca šole Erazem Sitar in Jakob Hren. Dosegla sta odlična rezultata. 

Rezultati medobčinskega tekmovanja >>

Dostopnost