Naravoslovni dan

V četrtek, 25.5. 2023 smo se  z učenci 4.a in 4. b razreda s podružnico Prihova v okviru naravoslovnega dne odpravili v Žičko kartuzijo. Udeležili smo se lončarske in  zeliščarske delavnice, kjer smo spoznavali številna zelišča in pripravili namaze, ki smo jih na koncu tudi poskusili. Lončar nam je predstavil postopek izdelave izdelkov iz gline, zatem so se v ročnih spretnostih preizkusili tudi učenci sami. Nastali so zelo izvirni izdelki. Sledil je še voden ogled nekdanjega samostana kartuzijanskega reda, ki smo ga zaključili na zeliščnem vrtu. Domov smo se vrnili polni lepih vtisov in doživetij.

Šport in Špas 2023

V ponedeljek, 19. 5. 2023, se je na OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica odvijala tradicionalna slovenska prireditev ŠPORT IN ŠPAS – 19. DRUŽENJE IN GIBANJE VSEH GENERACIJ.

UTRINKI prireditve:

Otroška varnostna olimpijada 2023

V ponedeljek, 15. 05. 2023, je na OŠ Franca Lešnika – Vuka v Slivnici pri Mariboru potekalo 4. predtekmovanje 15. Otroške varnostne olimpijade. Sodelovali so četrtošolci iz območja policijskih postaj Rače in Slovenska Bistrica. Naša šola je sodelovala z dvema oddelkoma četrtošolcev. Preizkusili so se v štirih nalogah – človek ne jezi se, sestavljanje logotipov interventnih služb, varno s kolesom in črpanje vode s pomočjo gasilske brentače. Vsi učenci so vse naloge odlično opravili in se pri tem zelo zabavali.


Učenci naše šole so dosegli 9. in 15. mesto. Vsem tekmovalcem iskrene čestitke.

Več slik si lahko ogledate tudi na spletni strani >> KLIKNI TUKAJ

Planinski pohod na Boč

V soboto, 22. 4. 2023, smo se z učenci planinskega krožka  OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica, udeležili planinskega pohoda na Boč. Naša izhodiščna točka je bila v Poljčanah. Pot smo nadaljevali čez Babo. Imeli smo se super in se zelo zabavali. Pohod sta vodili mentorici Martina Smogavec in Urška Fric

Eko dan 2023

V četrtek, 20. 4. 2023 je na šoli potekal eko dan za učence 6., 7., 8. in 9. razredov. Ponovno smo očistili parkirišča, ploščadi pred obema vhodoma in poti v šolskem parku. Odstranili smo plevel ter korita in gredice zasadili z novimi rastlinami. Posadili smo tudi nekaj novih cipres. Sočasno je potekala  zbiralna akcija odpadnega papirja. Zahvaljujoč timskemu delu, je okolica naše šole ponovno čista in urejena. S skupnimi močmi pa smo dokazali, da eko dan ni bil zaman.

Vsem sodelujočim iskrena hvala.

Eko koordinatorka: Katja Oblak

Tehniški dan, 2.a in 2.b razred

V sredo,19.4.2023 smo obiskali muzej na prostem Rogatec. 

Udeležili smo se delavnic, spoznavali smo življenje nekoč. Bilo je zelo zanimivo in poučno. 

Izlet Bralne značke

V sredo, 29. 3. 2023, smo se z zlatimi bralci matične šole in podružnične šole na Keblju odpravili na zaključni izlet Bralne značke v Ljubljano. Najprej smo si v prav posebnem kinu, Kinodvor, pogledali filmsko predstavo Bertov dnevnik, sledil je voden ogled Ljubljane, seveda pa nam je ostalo nekaj časa za samostojno raziskovanje Ljubljane.

Zahvaljujemo se Občini Oplotnica in Občini Slovenska Bistrica za krasen izlet in čestitamo bralcem, ki so vseh devet let šolanja potovali s knjigo.

Dostopnost