Obvestilo

Spoštovani starši,

Vlada RS je s sklepom, št. 18100-22/2020/1 z dne 29. 4.  2020, izdala Okvirni načrt sproščanja omejitvenih ukrepov, tako se z 18. 5. 2020 ponovno odpirajo šolska vrata za učence 1., 2. in 3. razredov.

Kljub preklicu splošne epidemije, ostajajo nekatere omejitve v vsakdanjem življenju, enako je potrebno pri organizaciji vzgojno izobraževalnega dela v šoli upoštevati vsa higienska priporočila NIJZ.

Prosim, da seznanite otroke z osnovnimi informacijami, ki jih najdete TUKAJ.

Svetovni dan knjige

Foto utrinki pri naših učencih doma ob svetovnem dnevu knjige.

 

OBVESTILO staršem o elektronskem zbiranju podatkov

Spoštovani starši, obveščamo vas, da na šoli poteka elektronsko zbiranje podatkov za naslednje šolsko leto 2020/2021.

Vse prijave so v eAsistentu  za starše.

Odprte so prijave za obvezne in neobvezne izbirne predmete in prehrano.

Prosimo, da prijave izpolnite najkasneje do 6. 4. 2020.

Ostanite zdravi.

Nujno obvestilo

Spoštovani starši in skrbniki,

obveščamo vas, da bodo šole zaradi uredbe vlade od ponedeljka, 16. 3. 2020 dalje zaprte.

O vseh nadaljnjih navodilih in spremembah boste obveščeni preko eAsistenta in šolske spletne strani.

Ravnatelj šole

Matjaž Vrtovec, prof.

Zimska šola v naravi 2020

Včeraj smo preživeli dopoldan in popoldan na smučeh. Zvečer pa smo se najprej pomerili v znanju v kvizu Male sive celice. Pred spanjem pa nas je obiskal še čarovnik …

Po smučanju in zasluženi malici sta nas obiskala lovec in splavar.

Obvestilo

Učenci so varno prispeli na Areh in se že namestili.

Božično-novoletni koncert letos v znamenju iskanja Božička

Tradicionalni božično-novoletni koncert z dobrodelnim bazarjem smo v začetku decembra pripravili učenci in učitelji oplotniške Osnovne šole Pohorskega bataljona. Letos je bila prireditev še posebej slavnostna, saj na šoli praznujemo 200. obletnico šole.

S kulturnim dogodkom smo obiskovalcem pričarali božični čas s tradicionalnimi božičnimi pesmimi, ki smo jih zapeli in zaigrali tisti, ki sodelujemo v šolskem pevskem zboru in ansambelski igri. Nekateri smo tudi zaplesali in odigrali kratko igro, v kateri smo iskali primernega kandidata za Božička, saj se je le-ta upokojil. Tega sicer nismo našli, smo pa prepričani, da ga do 24. decembra bomo.

Po končanem koncertu pa so se obiskovalci sprehodili med polno obloženimi mizami, kjer smo za dobrodelne prispevke menjevali izdelke, ki smo jih izdelali sami s pomočjo učiteljev. Zbran denar pa bomo namenili za obogatitvene dejavnosti v šoli.

Vabilo

Prevrednotimo vrednote

V četrtek, 21. 11. 2019, so v Kopru društvo Jasa v sodelovanju s filozofskim društvom in slovensko nacionalno komisijo za UNESCO ob svetovnem dnevu filozofije organizirali dogodek Prevrednotimo vrednote, na katerem smo govorili o vrednotah človeštva in o tem kakšno Slovenijo si želimo. Dogodka smo se udeležili tudi učenca Nik Škorjanc in Domen Hren, ter nekdanji učenki Katarina Lipuš in Julija Fridrih. Ob zaključku smo prejeli tudi knjigo Kakšno Slovenijo si želim, v kateri so objavljeni naši prispevki.

Nik Škorjanc, 9. b