Drugi vikend v septembru smo se učenci, ki obiskujemo planinski krožek, odpravili na štiridnevni planinski tabor, ki je letos potekal v Domu na Komni. Dom se nahaja na razgledni vzpetini zahodno od Bohinjskega jezera. Učiteljice, ki so nas spremljale, so poskrbele za zanimivo dogajanje na taboru. Že prvi dan smo se morali povzpeti do Doma na Komni, kjer smo nato preživeli štiri dni.

V petek smo se kljub slabi vremenski napovedi odpravili do Koče pri Triglavskih jezerih, kjer nas je vse očarala čudovita narava in izjemni pogledi na gore. Vreme nas ni pustilo na cedilu, saj nas je ves čas prijetno grelo jesensko sonce. Kljub temu, da smo za pot do jezer in nazaj potrebovali skoraj sedem ur, smo imeli zvečer še vedno dovolj energije za druženje in igro v sobah.

Tudi v soboto nismo počivali, saj so se učiteljice odločile, da se odpravimo na Bogatinsko sedlo, kjer nas je pričakal precej močan veter in oblačno nebo. Tudi tukaj narava ni razočarala, saj smo se še enkrat več prepričali, da so gore privlačne tako za nas kot za številne druge planince, ki smo jih srečali na poti. Na vrhu smo se okrepčali in se kaj kmalu odpravili nazaj do Koče na Komni, kjer smo imeli kosilo. Tudi popoldan ni bilo dolgčas, saj smo se opravili na še en pohod, in sicer tokrat do Črnega jezera. V večernih urah smo se vrnili do koče, kjer smo imeli najprej večerjo in nato je sledil najbolj zabaven del našega druženja. Devetošolke so namreč pripravile izredno zanimivo iskanje skritega zaklada in krst učencev, ki sta se letos prvič udeležila planinskega tabora.

Dnevi so hitro minili in tako je prišla nedelja, ko smo se morali vrniti domov. Po zajtrku smo spakirali in se odpravili v dolino, do Koče pri Savici, kjer nas je pričakal avtobus, ki nas je odpeljal domov k našim staršem (galerija).

Mladi planinci

Dostopnost