Tako kot vsako leto, smo tudi letos obeležili dan slovenske hrane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom in sicer tretji petek v novembru.

Učenci so skupaj z učitelji  pričeli dan z zajtrkom. Po zajtrku so sledile različne dejavnosti vse z namenom ozaveščanja o zdravi prehrani in  zdravem načinu življenja, o prednosti lokalno pridelane hrane ter pomenu kmetijstva in čebelarstva za prehrano ljudi.

Najmlajši učenci so pripravili lepe pogrinjke, spoznali kranjsko sivko, naslikali satje ter izdelali čebelico. Drugošolci so izdelali prehransko piramido. Tretješolci so oblikovali zdrav krožnik ter s pravilno količino in razporeditvijo raznovrstnih jedi prikazali zdravo prehranjevanje. Četrtošolci so obiskali našega lokalnega dobavitelja, sadjarja, se sprehodili skozi sadovnjak ter spoznali pridelovanje jabolk. Petošolci  so slikali panjske končnice.

Učenci predmetne stopnje so pripravili različne zelenjavne namaze, raziskovali porekla živil, se učili branja deklaracije na prehranskih artiklih ter opravili test hoje.

Dostopnost