V četrtek smo se odpeljali do koče pri Savici, od koder smo peš nadaljevali do Doma na Komni, kamor smo prispeli v večernih urah. Namestili smo se v sobe, povečerjali, se še malo družili in odšli spat.

V petek zjutraj smo pripravili nahrbtnike in se po zajtrku odpravili proti Bogatinskemu sedlu. Tam smo si malo odpočili, opazovali ostanke iz prve svetovne vojne in pomalicali. Čakal nas je še drugi del poti do vrha Lanževica (2003 m n. v.). Bilo je naporno, a smo uspešno stopili na vrh, kjer nas je pričakal čaroben pogled na vrhove Julijskih Alp (Triglav, Jalovec, Mangart, Krn …) in vse do morja. Nazaj na Komno smo se vrnili čez Lepo Komno. Po kosilu smo se igrali družabne igre, iskali skriti zaklad in nato utrujeni popadali v postelje.

Tretji dan smo se preko Bogatinskega sedla spustili do Krnskega jezera. Tam smo srečali varuha gorske narave v Triglavskem narodnem parku. Malo smo se pogovorili z njim, nato pa smo se morali vrniti, saj nas je čakala še pot nazaj na Komno. Zelo utrujeni smo se pozno popoldne vrnili v kočo. Ta večer nas je čakal še krst tistih, ki so se tabora udeležili prvič in tombola. Ves večer smo se zelo zabavali.

V nedeljo zjutraj smo pospravili sobe in se spustili nazaj v dolino.

Utrujeni, zadovoljni in polni novih vtisov smo se popoldne vrnili v Oplotnico, kjer so nas že čakali starši (galerija).

Dostopnost