Ker se zavedamo pomembnosti ohranjanja okolja in s tem povezanega boljšega počutja, v kraju, kjer živimo, del šolskih dejavnosti v obliki EKO dne vsako leto namenimo urejanju šolske okolice.

Naš Eko dan je potekal v torek, 8. 10. 2019. Učenci od prvega do petega razreda so ta dan čistili in urejali šolsko okolico. Učenci prvih razredov so poslušali eko pravljico in nato v okolici šole pobirali smeti, učenci drugih razredov so se odpravili na deponijo zbiranja odpadkov v kraju. Učenci tretjih razredov pa so urejali parkirišča pri telovadnici. Učenci četrtih razredov so se odpravili na deponijo odpadkov v Slovenske Konjice. Učenci petih razredov so urejali grede v parku in poti skozi park, okopavali gredice pred šolo in poskrbeli za naš eko vrt. Akcija zbiranja starega papirja pa je potekala v sredo, 9.10.2019 in v četrtek, 10.10.2019. Pri zbiranju papirja smo bili kar uspešni.

Eko dan je dan, ko je v šoli čutiti radoživost, vrvež, večjo sproščenost in delovni nemir. Preživeli smo razgiban, ustvarjalen in poučen dan.

Ekokordinatorki: Maja Dečar  in Katja Oblak

Dostopnost