Januar nas je razveselil z obilno pošiljko snega, ki smo jo dobro izkoristili. Učenci so očistili stopnice in s sanmi vseh oblik drveli po pohorskih strminah.

Devetošolka se je z učiteljicama in dvema vrstnicama iz Oplotnice udeležila svečanosti ob 81. obletnici padca Pohorskega bataljona pri Treh žebljih na Osankarici, kjer so položile venec.

V prvem razredu so po praznikih pripravili lutkovno predstavo Rdeča kapica. Vsi učenci so nastopali z velikim veseljem, v naslednjih dneh pa pripravili še čisto svoje različice zgodbe.

V okviru naravoslovnega krožka so se učenci podali na zasneženo šolsko dvorišče in preučevali sestavo snega.

Vsi učenci naše šole so se pridružili Tednu pisanja z roko. Tako kot smo edinstveni mi, ima vsak od nas tudi edinstveno pisavo. Obiskal nas je Tom, ki s svojim nahrbtnikom potuje po šolah. Njegov slogan je odgovor je pogovor. Ko ti je resnično hudo in nimaš nikogar, s katerim bi se lahko pogovoril, se obrni nanj.

Pogovarjali smo se o duševnem zdravju, ki je letošnja tema otroškega parlamenta. Obiskali so nas s Centra za krepitev zdravja Slov. Bistrica. Predstavili so nam tehnike sproščanja, osebno higieno in zmote o lepotnih idealih. V skupinah smo razmišljali o naši samopodobi. Za dobro duševno zdravje pa smo poskrbeli tudi z gibanjem na svežem zraku.

Ker nas je narava razveselila s snegom, so mlajši učenci v podaljšanem bivanju uživali na snegu, starejši učenci pa mesec zaključili s smučanjem in drsanjem.

V okviru projekta Sobivanje smo raziskovali živalske in rastlinske vrste v naši okolici.

Mali-odbojkasi

Slika 1 of 24

Dostopnost