V soboto, 19. oktobra, je v Oplotnici znova potekala dobrodelna akcija Drobtinica, s katero se zbirajo sredstva za šolski sklad sodelujočih osnovnih šol. V Oplotnici so za učence iz socialno ogroženih družin tako zbrali kar 935 €.

Že vrsto let se člani Krajevne organizacije Rdečega križa v Oplotnici, skupaj z Osnovno šolo Pohorskega bataljona Oplotnica trudijo zbrati čim več sredstev za učence iz socialno ogroženih družin. Na pomoč jim priskočijo lokalna podjetja, društva in posamezniki, ki donirajo kruh, peciva, pekovske izdelke, jabolka, rezance, med, sokove ter druge domače dobrote. Svoj trud vložijo tudi učenci in učitelji osnovne šole, ki skupaj pečejo dobrote za na stojnico. Tudi letos so v Oplotnici postavili dve stojnici, na katerih so krajani v zameno za prostovoljne prispevke prejeli te dobrote. Na stojnicah so krajane pričakali učenci in učitelji osnovne šole ter prostovoljci KORK Oplotnica, k večji gneči in boljšemu vzdušju pri stojnicah pa je pripomoglo še toplo jesensko sonce.

Poleg dobre družbe in dobrodelne note pa je potekal še prikaz temeljnih postopkov oživljanja, saj se 16. oktobra obeležuje “Evropski dan oživljanja”, namenjen ozaveščanju in preventivi.

Sanja Žgavc

Dostopnost