V ponedeljek, 15. 5. 2023, se je na POŠ Kebelj odvijala tradicionalna slovenska prireditev ŠPORT IN ŠPAS – 19. DRUŽENJE IN GIBANJE VSEH GENERACIJ. Glavna tema prireditve jeZDRAVJE/GIBANJE/ZDRAVA PREHRANA/SOCIALNO ŽIVLJENJE.

Udeleženci so se zbrali med 8.00 in 8.30. Po uvodnih pozdravih ter nagovorih vodje podružnice in koordinatorke so si udeleženci ogledali ples in kratko dramsko igro v izvedbi učencev POŠ Kebelj, ki so z nastopom popestrili športni dogodek. Sledil je pohod do Litičevega križa, kjer smo se okrepčali z malico in se vrnili nazaj do šole. Ob povratku so se predstavili naša društva ter organizacije, in sicer:

•    PGD Kebelj (gasilska oprema, mokra vaja in štafetne igre),

•    Društvo upokojencev Kebelj (razstava izdelkov),

•    ZD Slov. Bistrica – Center za krepitev zdravja (priprava zdravega nahrbtnika, telovadba, meritve krvnega tlaka in sladkorja v krvi),

•    TD Lipa Kebelj (razstava),

•    Aktiv kmečkih žena Kebelj (razstava in pokušina sladkih dobrot).

Prav tako so se na travnatem igrišču odvijale zabavne družabne igre. Po prireditvi in po podelitvi nagrad so se v jedilnici vsi udeleženci prireditve okrepčali z brezplačnim in okusnim golažem.

Vseh udeležencev na športno-družabni prireditvi  je bilo okoli 90. Najmlajša udeleženka prireditve je bila Elena Ratej, najstarejši udeleženec Leopold Klančnik, najštevilčnejša družina pa je bila družina Ratej.

                                                                                                                                               Mateja Kovše Klančnik

Dostopnost